Slučaj Agrokor

Adrisu model namirivanja potraživanja i dalje problematičan

0
Predsjednik uprave Adrisa Ante Vlahović (foto: Poslovni dnevnik)
Predsjednik uprave Adrisa Ante Vlahović (foto: Poslovni dnevnik)

Primjenom Entity Priority Modela (EPM) u postupku namire bolje prolaze vjerovnici koji imaju veći broj nekvalitetnih jamstava od onih koji imaju manji broj kvalitetnih. To je jedan od zaključaka koji su nadzornici Adrisa donijeli na sjednici na kojoj se raspravljalo o razvoju situacije u slučaju Agrokor i akcijama koje je rovinjska kompanija poduzela u smislu zaštite svojih interesa, piše Poslovni dnevnik.

"NO i poslovodstvo izrazili su zadovoljstvo prihvaćanjem Adrisovih argumenata u stručnoj i najširoj javnosti, a posebno činjenicom da i Rješenje suda o utvrđenim i osporenim tražbinama, od 15. siječnja ukazuje na problematičnost primjene tog modela", priopćili su iz Adrisa.

Dana je, kažu, podrška Upravi da ustraje na pravnoj zasnovanosti procesa i donesenih odluka te na načelima jednakopravnosti svih vjerovnika i poštenijem pristupu.

U smislu osporavanja potraživanja, u Adrisu otkrivaju da ustraju na onima koja se odnose na obvezničare jer, tvrde, nemaju podataka  kada su kupljene obveznice, prije ili poslije stupanja na snagu lexa, jesu li i koliko isplaćene ugovorom o roll-up kreditu, te jesu li i kako imatelji obveznica ovlastili skrbnika na podnošenje prijave potraživanja i zastupanje u izvanrednoj upravi, donosi Poslovni.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa