Radovi na uređenju zelenih površina u Puli u punom jeku

0
Prolaz sv. Teodora
Prolaz sv. Teodora

Uređene i dotjerane zelene površine na području grada, obogaćene raznobojnim ljetnicama, grmovima i biljem karakterističnim ovdašnjim ambijentalnim prilikama prizori su oku ugodni.  Radovi uređenja zelenih oaza grada u punom su jeku, a između ostalih, osvježen izgled poprimila je i zelena površina uz zgradu katastra gdje su se smjestila i dva nova odsjeka - Odsjek za provedbu ITU mehanizma i Odsjek za informiranje, međunarodnu suradnju i europske politike. S dvije nove ukrasne šljive i 10-ak grmova grevillee estetski je upotpunjena zelena površina tih uz glavni gradski trg.

Tijekom proljetnog uređenja zelenih površina na više lokacija u gradu bit će posađeno preko 300 komada raznih vrsta stabala, polustablašica i grmova koje dodatno obogaćuju zeleni fond grada. Samo za nabavu i sadnju novog sadnog materijala godišnje izdvoji oko 350 tisuća kuna.

U posljednjih 10 godina, na području Pule je posađeno je više tisuća stabala, grmova i trajnica, čime se značajno smanjila emisija CO2 a. Na taj je način grad prikladno uređen i dotjeran te se dodatno osiguravaju uvjeti za održivi razvoj grada.

Dodajmo i da se, osim spomenutog redovnog uređenja, trenutno izvode i radovi krajobraznog uređenja arheološkog lokaliteta u Kandlerovoj ulici s ciljem otvaranja prostora građanima grada Pule i turistima. Krajobrazno uređenje arheološkog lokaliteta obuhvaća  radove uređenja šetnice, postavljanja  klupa za sjedenje, sadnja ukrasnih trava uz postavljeni sustav za navodnjavanje.

I obližnji Prolaz sv. Teodora nedavno je obogaćen puzajućim ružmarinom u kombinaciji s ukrasnim travama muhlenbergijama koje će u cvatu svojim ružičastim metlicama krasiti pješačku zonu.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa