Proslava u Poreču: 125 godina vatrogastva razlog za ponos

0

Prigodnom proslavom u Vatrogasnom domu, porečki su vatrogasci proslavili svoj dan – blagdan sv. Florijana. Ovo je već 125 godina postojanja vatrogastva na Poreštini, a danas se sastoji od Javne vatrogasne postrojbe - Centra za zaštitu od požara Poreč(JVP-CZP), Područne vatrogasne zajednice Poreč i dobrovoljnih vatrogasnih društava svih općina Poreštine.

Rad i funkcioniranje vatrogastva podržavaju i Grad Poreč s okolni općinama, stoga se okupljenim vatrogascima obratio i gradonačelnik Poreča Loris Peršurić, koji je izrazio ponos što su upravo porečki vatrogasci prepoznati od vlastite struke kao neki od najorganiziranijih u Hrvatskoj.

– Želim vam uspješnu sezonu u kojoj ćete imati što manje posla. Iako u pripremi i prevenciji stalno radite, nadam se da će ovaj najrizičniji dio godine proći mirno i sa što manje intervencija, rekao je gradonačelnik u Vatrogasnom domu.

Porečki vatrogasci današnju su proslavu počeli okupljanjem i odlaskom na misu u porečku baziliku povodom blagdana sv. Florijana, dok je u 14 sati organizirana projekcija filma „Samo za hrabre“. Od 7. do 10. svibnja Vatrogasna postrojba Poreč organizira i Dane otvorenih vrata, tijekom kojih će građani moći posjetiti Vatrogasni dom i upoznati se s porečkim vatrogascima i njihovim svakodnevnim radom.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa