Puh Belci primila delegaciju grada pobratima

0

Zamjenica gradonačelnika Pule Elena Puh Belci zajedno sa suradnicima primila je danas u prostorijama Komunalne palače delegaciju francuskog grada Villefranche de Rouerguea koja ovih dana boravi u Puli u sklopu proslave Dana Grada Pule, a ujedno se ove godine obilježava i deseta godišnjica bratimljenja dvaju gradova.

Zamjenica gradonačelnika izrazila je zadovoljstvo dosadašnjom suradnjom dvaju gradova koja traje još do 2008. godine. „Tijekom svih ovih godina naši su se gradovi dodatno zbližili i danas njegujemo jedan pravi, prijateljski odnos za kojeg vjerujem da će u vremenima pred nama biti još i izraženiji“, kazala je zamjenica gradonačelnika Elena Puh Belci zaželjevši delegaciji dobrodošlicu u Pulu. 

U ime grada Villefranche de Rouerguea gradska vijećnica za ljudske resurse i bratimljenja Evelyne Sinègre-Lourmière te gradska vijećnica za kulturu Janine Delmon zahvalile su na dobrodošlici te su vjerovanja da će se suradnja dvaju gradova pobratima nastaviti, posebice na kulturnom planu. Današnjem prijemu prisustvovali su i pročelnica za kulturu Grada Pule Jasmina Nina Kamber i ravnatelj Arheološkog muzeja Istre Darko Komšo koji su izrazili spremnost za zajedničkim angažmanom na budućim kulturnim projektima. 

Pročelnik Ureda Grada Pule Aleksandar Matić podsjetio je kako su Villefranche de Rouergue i Pula gradovi obratimi od 2008. godine, a povod bratimljenju je događaj iz rujna 1943. godine kada su u tom francuskom gradu mladi hrvatski i bosanski vojnici poginuli kao žrtve nacističkog terora. Povodom tog tragičnog događaja, kipar Vanja Radauš izradio je spomenik koji je trebao biti postavljen u Villefrancheu, no on je ipak postavljen 1955. godine u Puli, u Titovom parku.

Povodom 10. obljetnice bratimljenja dvaju gradova, danas će u MMC-u Luka s početkom u 18,00 sati  biti otvorena izložba fotografija Duška Marušića Čičija.            

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa