Puljanima kruha i igara: Građani oduševljeni klizanjem u Areni!

0
Novonastalo klizalište u Areni punilo se brzinom svjetlosti
Novonastalo klizalište u Areni punilo se brzinom svjetlosti

Tolika sreća na licima Puljana, kao što je to bio slučaj na klizanju u Areni 17. rujna nije se dugo mogla vidjeti. Ljudi različite životne dobi, s iskustvom u klizanju ili bez njega, podjednako su, više nego oduševljeni - uživali u doista predivnom, pomalo nadnaravnom doživljaju klizanja u velebnom zdanju pulskog amfiteatra, mjestu kojeg građani inače znaju i posjećuju u jednom sasvim drugom ruhu.

Ovoga su se puta, bez prisustva neke glazbene zvijezde ili projekcije filmova, hokejske utakmice, svi zajedno veselili, jedni druge pridržavali, bodrili… Oni koji bolje kližu dobacivali su hrabrima i upornima savjete kako da održe ravnotežu i opstanu na ledu, bez obzira znaju li se ili ne, sve u dobroj namjeri. Jedni su se drugima smijali, ali i divili, čudili… držali za ruke, klizali u vlakiću, pjevali… I zanimljivo, većih padova ili ne daj Bože lomova, nije bilo.

Svi su se uz smijeh valjali po ledu pokušavajući skupit snagu i napravit brzinski još jedan đir kako bi i oni manje sretni koji strpljivo čekaju red, dobili priliku i iskusili klizanje u Puli, ni manje ni više - u Areni!

A uzmemo li u obzir da je dan bio topao i da su neki Puljani i njihovi gosti tu nedjelju iskoristili za izležavanje na plaži i kupanje u moru, a večer proveli na ledu - osjećaj je zasigurno nesvakidašnji i potpuniji!

Sve je to budnim okom, s ponosnim smiješkom na licu pratio i pulski gradonačelnik Boris Miletić kao da želi reći: "Neka mojim Puljanima sreće i veselja u ovim teškim vremenima". Jer oni koji su nisu mogli priuštiti ulaznicu za hokej ili ih pak taj sport ne zanima, na ovaj su način ipak dobili priliku biti dio "ledene groznice" koja je zahvatila Pulu.

I iako je hokeja, radova, buke i gužve u prometu, problema s parkiranjem, autobusa punih gostiju, mnogim građanima ipak već preko glave - jedno se mora priznati, svakog je Puljanina, na ovaj ili onaj način, bar na tren zahvatila velika ledena groznica zvana Arena Ice Fever. Sada kada je sve gotovo, mogu mirne duše utonuti u dugi zimski san… (Tekst i foto: Paola Albertini)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa