Na Road Race Medulin Riviera 10km slavio Mitja Krevs

0
Mitja Krevs prima zasluženi pehar
Mitja Krevs prima zasluženi pehar

Točno u 11 sati u nedjelju je pokraj medulinskog Malina startala 4. »Road Race Medulin Riviera 10km«, utrka u organizaciji Turističke zajednice općine Medulin i tvrtke Protim.e d.o.o. U glavnoj trci dugoj 10 kilometara sudjelovalo je rekordnih 466 trkača koji su stigli iz Austrije, Italije, Poljske, BiH, Srbije, Hrvatske, Slovenije, Mađarske, Češke. Očekivano, pobjedu je slavio Slovenac Mitja Krevs, jedan od najboljih slovenskih dugoprugaša.

Četvrto izdanje ove trke uz more pokazalo je još jednom da je odluka Turističke zajednice Medulin da podrži manifestaciju ovakovog tipa bila dobra, već i zbog toga što se sve zbiva uoči glavne sezone. Na trci je najviše bilo slovenskih trkača, a mnogi od njih rekoše nam kako Medulin doživaljavaju kao svoj drugi dom. Puno se slovenskih reprezentativaca i poznatih imena slovenske atletike za natjecanja pripremalo upravo u Medulinu.

Uoči glavne trke svoje su snage trčeći odmjerili i mladi atletičari, najprije su trčali oni do 14 godina, a potom oni do 16.  Dječje utrke tradicionalno su kraće, a trčalo se na 1,5 i 2,2 kilometra.

I dok su trkači vodili borbu s vremenom i pokušavali zadanih 10 kilometara pretrčati što brže, na nogogometnim terenima Arena Hospitality Grupe vodila se jedna druga borba. Naime, od subote u Medulinu se u oragnizaciji Zagrebačkog nogometnog saveza po 19. puta održava nogometni turnir za kategorije U-8 do U-13. Među ekipama koje su stigle u Medulin su i mlade nade Dinama, Lokomotive, Trešnjevke, Zagorca, ali i domaće snage poput Istre, Vodnjana, Banjola... U Medulinu su i strane ekipe i to iz Italije, Slovenije, Švicarske, Austrije i Srbije. Mladi nogometaši do kraja turnira 1. svibnja odigrat će 422 utakmice.

Na turnir je doputovalo nešto više od 1.300 igrača, rekao nam je Alen Bernobić, direktor agnecije „GAT“ koja je dugogodišnji partner Zagrebačkog nogometnog saveza.

Instruktor Zagrebačkog nogometnog saveza Goran Lacković kaže kako ovaj turnir nosi novo iskustvo mladima, ali novu suradnju među trenerima. Lacković je kazao i kako je turnir u Medulinu najveći u Hrvatskoj, a na njemu su u svojim počecima igrali i reprezentativci poput Čorluke, Kramarića, Badelja, Jedvaja, Pjace...

Direktor Turističke zajednice Medulin Aldo Dobrovac, izuzetno je zadovoljan i brojem sudionika na nogometnom turniru i broj trkača na road race trci. Naime, on veli kako je s mladim nogometašima stiglo još oko tisuću roditelja i svi borave u Medulinu, i s trkačima je stiglo podosta pratitelja. Nedavno se u Medulinu pripremalo još gotovo tisuću atletičara, pa je očito da se Medulin pozicionira i kao značajna sportska destinacija u regiji. Turistička zajednica uz Arena Hospitality Grupu podupire naravno, sva sportska događanja. U Medulinu je jučer gužva bila gotovo kao u jeku sezone, a mnogi su se i kupali na popularnoj Bjeci.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa