tulio Demetlika:

'Treba nam dugoročno rješenje za brdsko-planinska područja'

0
Tulio Demetlika, predsjednik saborskog Odbora za lokalnu i područnu (regionalnu) samoupravu
Tulio Demetlika, predsjednik saborskog Odbora za lokalnu i područnu (regionalnu) samoupravu

U Hrvatskom saboru 26. travnja održana je tematska sjednica Odbora za lokalnu i područnu (regionalnu) samoupravu na temu „Kakav Zakon o brdsko-planinskim područjima je potreban Republici Hrvatskoj “.  Sjednicu je vodio predsjednik Odbora Tulio Demetlika.

- Sazvali smo tematsku sjednicu kako bi se upoznali s iskustvima alpskih zemalja u razvoju i realizaciji javnih politika brdsko-planinskih područja te ih iskoristili u izradi Zakona“- naglasio je Demetlika.

Sjednica je održana u suradnji s udrugom Eko-Kvarner, a istoj su prisustvovali veleposlanik Švicarske konfederacije Stefan Estermann, veleposlanik Francuske Republike Philipp Meunier, ataše za poljoprivredu i pitanja okoliša veleposlanstva Republike Austrije u Republici Hrvatskoj dr. Christian Brawenz, Velimir Žunac državni tajnik u Ministarstvu regionalnog razvoja i EU fondova, Katica Mišković pomoćnica ministrice regionalnog razvoja i EU fondova, župani, gradonačelnici i načelnici općina iz brdsko-planinskih područja, predstavnici Udruge gradova, Udruge općina, Zajednice županija te stručnjaci iz područja razvoja brdsko-planinskih područja.

Svi oni međusobno su razmijenili svoja iskustva, mišljenja i stajališta kako bi pridonijeli izradi Nacrta zakona o brdsko-planinskim područjima.

Novi Zakon trebao bi omogućiti društveni, socijalni i gospodarski razvoj te svaki drugi razvoj općina i gradova u brdsko-planinskim područjima u skladu s njihovim posebnostima, poručio je Demetlika.

- Naša želja je bila da u samoj pripremi Nacrta prijedloga zakona doprinesemo izradi što kvalitetnijeg zakona te da pronađemo dugoročno rješenje za problem brdsko-planinskih područja, a ne da sa svakom promjenom vlasti mijenjamo zakon, zaključio je saborski zastupnik IDS-a Tulio Demetlika.

Posljednji komentari

Povezane vijesti

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa