Mladi organiziraju pohod na Učku, nastupa Night Express

0

„Čast mi je najaviti ovogodišnju manifestaciju „Gremo na Učku“, koja će se održati u nedjelju, 6. svibnja, s početkom u ranijim jutarnjim satima“, kazao je predsjednik Županijskog savjeta mladih Primorsko-goranske županije Kristian Čarapić, na konferenciji za medije 25. travnja u Rijeci. Manifestacija „Gremo na Učku“ održat će se u organizaciji Savjeta mladih IŽ i Savjeta mladih PGŽ, „kako bismo na simboličan način proslavili Dan Europe, koji se službeno obilježava 9. svibnja“.

- Uz svoj dan, Europa obilježava i Dan pobjede nad fašizmom, zato kroz promociju vrijednosti antifašizma i njegove ostavštine, cilj je ove naše sportsko-rekreativne manifestacije na poseban način ujediniti i obilježiti ta dva dana, istaknuo je Čarapić.

Vijećnik Skupštine Istarske županije Vili Rosanda naglasio je da je „Dan Europe i Dan pobjede nad fašizmom naš dan, jer Europa je utemeljena na antifašizmu, a mi svakodnevno živimo s vrijednostima antifašizma duboko i trajno ukorijenjenima u našu tradiciju i način života“.

- „Gremo na Učku“ naš je doprinos i hvala svima koji su stvarali europsku Istru i Hrvatsku i borili se za plemenitu ideju demokracije i zaštite ljudskih prava i sloboda. Želimo bolje upoznati Europsku uniju i želimo da ona bolje upozna nas - multikulturalnost, suživot, tolerancija i antifašizam vrijednosti su koje u Istri živimo i njegujemo, i time se ponosimo. Sretni smo što se pridružujemo gradovima, županijama, organizacijama i svima koji obilježavaju Dan Europe, kazao je Rosanda te zaključio:

- U nedjelju, 6. svibnja, želimo poslati poruku zajedništva i mira te približiti Europu građanima, a Istru i Primorje Europi!

Članica Savjeta mladih Grada Pule Erika Filiplić istaknula je da je „želja okupiti sve generacije, rekreativce, obitelji, ljubitelje netaknute prirode i svježeg zraka te dobre zabave i društva da zajedno približimo građanima Europu, a Europi Istru i Primorje na najzdraviji način“.

- Pozivamo sve zainteresirane da nam se pridruže i svoju prijavu pošalju na e-mail adresu gremonaucku@gmail.com, a sve dodatne informacije potražite na Facebook stranici Gremo na Učku. Ovisno o broju prijava planiramo organizirati prijevoz iz naših gradova.

Filiplić je ukratko predstavila i samu manifestaciju – bit će dva centralna punkta s kojih će započeti, s istarske i s primorsko-goranske strane. Cilj je okupljanje na centralnom platou ispred bivšeg odmarališta INA-e na Učki. Također, bit će i prigodna zakuska te koncert „The Night Express Banda“. Staza je lagana, a povratak je predviđen za 18 sati.

- Za kraj, još vas jednom pozivamo da u nedjelju, 6. svibnja, dođete s nama na Učku, kako bismo u velikom broju zajedno promicali i jačali europsko zajedništvo te branili vrijednosti na kojima počiva naša prošlost i stvara se jamstvo za budućnost nas i generacija koje dolaze. Cijela Europa slavi pobjedu nad fašizmom, proslavimo i mi zajedno!

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa