Robert Cvek i Lumeni sadili stabla uz zid Rojca

0

Pulski gimnazijalci, članovi eko grupe Lumeni zajedno sa zamjenikom gradonačelnika Robertom Cvekom sudjelovali su u današnjoj sadnji stabala i grmova uz zid Društvenog centra Rojc u Kranjčevićevoj ulici. Riječ je o već tradicionalnoj suradnji Grada i Gimnazije Pula, povodom Dana planeta Zemlje a ove godine  i obilježavanja 25 godine eko djelovanja Lumena, nekad Sociološko-filozofske grupe i debatnog kluba, a danas fakultativne nastave iz Socijalne ekologije. Za zahvalu na dugogodišnjoj suradnji, potpori i eko djelovanju voditeljica  Lumena, Teodora Beletić, uručila je zahvalnicu Gradu Puli i Pula Herculanei.

„U proteklih 25 godina u suradnji s Gradom i Heculaneom Lumeni su posadili oko 400 stabala na više lokacija i zato Vam veliko hvala što nas podržavate i pomažete jer bez Vas to ne bi mogli sami napraviti“ istaknula je Beletić. 

Zahvale i pohvale učenicima na eko aktivizmu uputio je Robert Cvek istaknuvši ih kao primjer pravilnog odnosa prema prirodi i okolišu. „Grad će i dalje biti bezuvjetna potpora u svim aktivnostima i projektima kojima obogaćujemo zeleni fond te na kvalitetan i ispravan način čuvamo našu prirodu i vodimo računa kakvu ćemo je ostaviti budućim generacijama“ kazao je Cvek.

Zeleni pojas uz zid Društvenog centa Rojc obogaćen je s tri ukrasne šljive i 25 grmova dubačca, dok će u narednom periodu, na više lokacija na području grada,  djelatnici Hortikulture Pula Herculanee posaditi još oko 300 komada raznih vrsta stabala, polustablašica i grmova. Za nabavu  i sadnju novog sadnog materijala godišnje se izdvoji oko 350 tisuća kuna.

Posljednji komentari

Povezane vijesti

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa