U Motovunu offroad i sportske aktivnosti za 1. maj

0
Urbana orjentacija
Urbana orjentacija

Kao i svake godine Općina Motovun u suradnji s Turističkom zajednicom organizira proslavu Praznika rada u podnožju Motovuna, poznatom kao Kanal. U organizaciju uključilo se i Komunalno poduzeće Motovun park. Popularnu utrku i druženje džipova organizira udruga Motovun Offroad.

Program proslave 1.maja započinje već dan prije offroad utrkom. Od 15 do 18 sati prijave su za noćnu vožnju, a kasnije ljubitelji džipova i gosti zabavljaju se uz DJ-a.

U utorak, na sam praznik, ljubitelji boćanja, malog nogometa, džipova ili trčanja mogu se priključiti nekoj od aktivnosti. Offroad započinje od 8 sati okupljanjem i turističkom vožnjom, a u 14 sati je vožnja na poligonu i start brzinca. Boćarski turnir započinje u 9 sati kao i mali nogomet na školskom igralištu.

Urbana orijentacija „Veli Jože“ organizira se u suradnji sa SRK Alba. Radi se o utrci koja će start i cilj imati na Kanalu na parkingu u 10 sati. Svaka ekipa će dobiti svoju kartu po kojoj će se orijentirati u Motovunu i okolici. Zadatak će biti da se prođu određene točke u Motovunu, sistem skrivenog blaga. Cilj utrke nije samo pješačenje nego i spretnost, brzina, orijentacija, a u krajnjem slučaju zabava.

Ekipe se prijavljuju po imenu koje moraju osmisliti na temu "Motovun" jer se dijele nagrade za najkreativnije ime, ekipa mora imati 2 minimalno člana, a jedan član mora biti mlađi od 14 godina. Prijave su online na www.stotinka.hr.  Ono najvažnije je da nema kotizacije, a prve ekipe očekuju pehari za najbolje i  bogate nagrade. 

Tradicionalno se grah dijeli u 13 sati stanovnicima Općine Motovun i svima koji su sudjelovali u nekoj od sportskih aktivnosti. Slobodan dan, čista priroda i dobro društvo idealna su prilika da Praznik rada i ove godine provedete uz neku od aktivnosti u Motovunu.

Posljednji komentari

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa