Svi za Nina! Novigrađani pomogli bolesnom sugrađaninu

0

Ništa nema toliku snagu kao ljudska dobrota ujedinjena u akciju kojoj je cilj podržati jedan mladi život u borbi protiv teške bolesti. Pokazalo se to i u subotu  21. travnja kada je tisuću stanovnika Novigrada i okolice širokog srca i s mnogo snažnih emocija došlo podržati svog sugrađana Nina Beletića. U sklopu akcije "Svi za Nina" održan je humanitarni koncert ispred novigradske Sportske dvorane, a atmosfera je bila nabijena zajedništvom i ljudskošću. Stoga s ponosom možemo reći da su posjetitelji kupnjom hrane i pića i bedževa, sudjelovanjem u lutriji te  svojim donacijama omogućili da se prikupi 73.506,20 kuna koje će Ninu omogućiti nužne terapije.

Pomoć je u petak stizala sa svih strana, a osobno su akciju podržali i gradonačalnik Novigrada Anteo Milos te gradonačelnik Buja, Fabrizio Vižintin. Od 16 sati ispred dvorane i u spotskoj dvorani odvijao se zabavno- sportski program, atmosferu je lagano zagrijao DJ DeJviD, u goste su došli i riječani iz benda Bend Grapevine babies, za nešto mlađu publiku i roditelje zaplesali su plesne grupe "Sunshine" i "Top Stars".  Rokerska atmosfera je bila zagaranitrana uz novigradske bendove, Vervet, No problem band i prijatelje iz Poreča Bend Cirkus.

Odbojkaški turnir i rukometna utakmica Minići Novigrad te sportske igre za djecu odvijale su se u dvorani na sportskim terenima uz navijače koji su ih došli bodriti.

Nino ima 31 godinu i bori se s teškom bolešću. Nakon prvotnog grčenja mišića ruku prije tri godine i obilnih pretraga (Pula, Rijeka, Zagreb, inozemstvo) dijagnosticirana mu je amiotrofična lateralna skleroza. Skraćeno, ALS ili Lou Gehrigova bolest pripada grupi neuroloških bolesti, a zahvaća gornje i donje motorne neurone. Riječ je o rijetkoj bolesti koja ima brz progresivan tijek i zahtijeva eksperimentalno liječenje, a sam je tretman izrazito skup.

Humanitarnu su akciju Svi za Nina inicirali Ninovi prijatelji i njegovi najbliži. Cilj je prikupiti što više sredstava i na taj način olakšati Ninovu svakodnevnicu te općenito poboljšati kvalitetu života. Uz odgovarajući tretman potreban je i neprestani nadzor. Trenutno o Ninu brinu najbliži, a posebno mu je otežano kretanje, govor te bilo kakav rad ekstremitetima. Humanitarna akcija Svi za Nina traje 3 mjeseca u razdoblju od 10.04.2018. do 10.07.2018. te će se u sklopu spomenute akcije organizirati još niz drugih aktivnosti.

Humanitarnu akciju Svi za Nina možete podržati vlastitom donacijom kako bi zajedno pomogli Ninu i njegovoj obitelji. Podaci za uplatu: IBAN HR6923800063120043498, IKB UMAG d.d., Primatelj: Ksenija Radujko – humanitarni račun akcije Svi za Nina, opis plaćanja: Donacija

Posljednji komentari

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa