Miletića posjetili sudionici festivala posvećenog grupi EKV

0
S prijema povodom Festivala srpske kulture
S prijema povodom Festivala srpske kulture

Pulski gradonačelnik Boris Miletić primio je 20. travnja u prostorijama Komunalne palače sudionike 10. Festivala srpske kulture u Istri koji je 19. travnja otvoren u Puli. Riječ je o tradicionalnoj kulturnoj manifestaciji koja promiče suradnju, toleranciju i mir, a ove godine okosnicu Festivala čini prerano preminuli Milan Mladenović, frontmen legendarne grupe EKV.

Pozdravivši okupljene sudionike ovogodišnjeg Festivala, pulski je gradonačelnik Boris Miletić svima zaželio ugodan boravak u Puli. „Vrijednosti multikulturalnosti, suživota i tolerancije, vrijednosti su koje svakodnevno živimo i upravo te vrijednosti čine Istru i Pulu posebnim mjestima za život. Kultura ne poznaje granice, ona spaja ljude i obogaćuje naše zajednice zato mi je zbilja drago da je ova manifestacija koja je stigla do svog 10. izdanja sve snažnije doprinosi jačanju naše suradnje“, istaknuo je pulski gradonačelnik Boris Miletić.

Zahvalu na dugogodišnjoj potpori Gradu Puli i Istarskoj županiji uputio je u ime organizatora predsjednik Vijeća srpske nacionalne manjine Milan Rašula, a riječi zahvale uputili su i ostali sudionici Festivala, među njima i predsjednik Matice Srba iz Beograda Miodrag Jašćić te predsjednik općine Inđija Vladimir Gak.

10. Festival srpske kulture u Istri otvoren je u prostorijama Srpskog kulturnog centra u Istri izložbom pod nazivom „Galerija velikana“, a okupljene je u ime Grada Pule pozdravio zamjenik gradonačelnika Robert Cvek.

Posljednji komentari

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa