U Medulinu u ponedjeljak proslava Noći knjige

0
Foto: ilustracija
Foto: ilustracija

U Općini Medulin i ove će se godine obilježiti Svjetski dan knjige i autorskih prava te Noć knjige 23. travnja 2018. godine. Kako je tema ovogodišnje manifestacije dječje viđenje knjige u budućnosti, i aktivnosti u općini Medulin biti će ovog puta fokusirane upravo na najmlađe. Tijekom prijepodneva predstavnici Općine Medulin posjetiti će vrtiće u naseljima na području općine te svojim najmlađim mještanima pokloniti za vrtićke knjižnice prigodne knjiške poklon pakete.

U medulinskoj će osnovnoj školi učenici nižih razreda sa svojim učiteljicama izrađivati slikovnicu za slijepe osobe, a u goste će školarcima doći književnica Natalija Grgorinić, voditeljica ližnjanskog svratišta za pisce „Zvona i nari“. Učenici viših razreda će u organizaciji i pod vodstvom knjižničarke Dušanke Đokanović sudjelovati u edukativno zabavnoj radionici književni detektivi te će pomoću QR kodova na hodnicima škole pronalaziti odgovore na pitanja vezana za književne pojmove iz lektire.

Ova će se aktivnost održati u kasno popodnevnom terminu, te će predstavnici Općine Medulin tada posjetiti OŠ dr. Mate Demarina u Medulinu te školsku biblioteku upotpuniti prigodnim poklon paketom knjiga za osnovnoškolski uzrast. Na kraju dana, od 19 do 20 sati otvorit će se vrata Općinske čitaonice u Vinkuranu. U njenom prostoru biti će postavljena izložba likovnih radova najmlađih mještana koji će u svojim vrtićima pripremiti za ovu prigodu pojedinačne i zajedničke radove na temu ovogodišnje Noći knjige – kako djeca zamišljaju budućnost knjige i knjige budućnosti.

U želji da čitaonica dobije odjeljak dječje knjige i dječji kutak, Općina Medulin je za nju namijenila jedan komplet dječjih naslova te društvenih igara, a ovom prilikom poziva svoje mještane, posebno najmlađe da u pratnji roditelja i nonića u ponedjeljak 23. travnja posjete vinkuransku čitaonicu od 19 do 20 sati. Sa sobom mogu donijeti neku od pročitanih knjiga, slikovnicu ili igru koju bi ostavili u trajnu posudbu dječjem kutku čitaonice. Time će simbolično, na Svjetski dan knjige i povodom ovogodišnje Noći knjige, maleni i veliki jedni drugima omogućiti druženje s knjigom i radost čitanja knjiga te zajednički započeti sa stvaranjem odjeljka dječje knjige i dječjeg kutka u prostoru Općinske čitaonice u Vinkuranu.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa