Otvoren nogometni kamp nacionalnih manjina: U Puli njeguju suživot

0

Grad Pula domaćin je devetog po redu nogometnog kampa nacionalnih manjina koje zajednički organiziraju Svjetska organizacija roma te Hrvatski nogometni savez, a na otvaranju kampa 20. travnja sudjelovao je  i pulski gradonačelnik Boris Miletić.

Prilikom otvorenja pulski je gradonačelnik istaknuo važnost promicanja zajedništva i tolerancije, posebice među mladima. „Nije slučajno da se kamp održava upravo u Puli, gradu koji je prepoznat kao sredina koja njeguje toleranciju, suživot i različitost te poštuje prava pripadnika svih nacionalnih manjina“, kazao je gradonačelnik Miletić i svima zaželio puno sportske sreće na turniru.

Uz načelnika Policijske uprave Istarske Alena Klabota, otvorenju su nazočili i organizatori kampa, predsjednik Svjetske nogometne organizacije Roma Toti Dedić i Elmir Mehmedović.

Nogometni kamp nacionalnih manjina koji je ove godine okupio preko 200 sudionika, djevojčice i dječake pripadnike nacionalnih manjina te djecu s poteškoćama u razvoju, održava se pod pokroviteljstvom Hrvatskoga Nogometnoga Saveza i UEFA-e. 2017. godine ovaj je projekt dobio UEFA-inu nagradu Zaklade za djecu, a 2016. proglašen je jednim od najbolja tri u Europi u kategoriji „grassroots“.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa