Pula domaćin Svjetskog prvenstva u plesu

0
Foto: ilustracija
Foto: ilustracija

Od 23. do 27.05.2018. održat će se „17.IDF Svjetsko prvenstvo u sportsko modernom plesu“ u Puli, Hrvatska, u Domu sportova Mate Parlov. Po treći put Pula je domaćin velikom plesnom spetaklu u kojem će sudjelovati preko dvije tisuće plesača iz 20 zemalja svijeta. Natjecanje započinje svečanim otvaranjem 23.5.2018. u 16 sati gdje je predviđeno okupljanje svih plesača i njihove pratnje ispred Arene, koji će u svečanoj povorci kroz grad stići do Foruma gdje će se u 17 sati odžati svečani program dobrodošlice.

U svečanom programu predstaviti će se i predsjednici svih federacija članica IDF-a (International dance federation), te suci koji će suditi na natjecanju. Na kraju programa uručit će se prenosni pehar domaćinu slijedećeg Svjetskog prvenstva. Natjecanje započinje 24.05. i to od jutarnjih satima, te traje tokom cjelog dana. Natjecanje će se odvijati na tri pozornice istodobno A, B i C stage, u 19 disciplina i 6 kategorija.

Na natjecanju će sudit kvalificirani suci, od kojih osim sudaca federacije će suditi i suci gosti, plesni pedagozi i plesači raznih plesnih disciplina kao: Sabrina Rinaldi (balletna pedagoginja i ballerina iz Italije), Kobi Rozenfeld (plesač i koreograf iz SAD-a, ujedno i jedan od koreografa poznate pjevačice Beyonce), Davor Ćiković (koreograf i plesač iz Hrvatske), Barbara Basso (plesna pedagoginja iz Italije), Nika Burazer (plesačica i koreografkinja iz Slovenije) i Oscar Tornell (plesač i koreograf iz Švedske). Svi plesači koji se natječu prolaze prvo kvalifikacije pa polufinala i finala, poslije svake kategorije slijedi dodjela nagrada u vidu pehara za prvo, drugo i treće mjesto i diplome do sedmog mjesta.

KUD „TASA“ plesni studio Art Dance je organizator plesne manifestacije, poslije 2008. i 2014. godine, i ove 2018. godine. Zadovoljni su što su dobili priliku udomaćiti toliko vrhunskih plesnih grupa, plesačica i plesača iz cijelog svijeta. Pula i Hrvatska imat će priliku uživati u četverodnevnom plesnom spektaklu. Mnoštvo plesača, plesačica, trenera, njihovih obitelji, pohodit će grad i ponijeti sa sobom ono najljepše što Pula i Hrvatska nude.

Ono što je važno napomenuti je da su mnogi koji su bili 2008. i 2014. godine, bili oduševljeni Pulom, mnogi su se vratili u slobodnom aranžmanu i zbog toga dobar glas proširili i ostalima iz svoje zemlje, tako da će ovom prilikom boraviti duže u Puli, i ne samo u Puli nego će posjetitit i druge krajeve Hrvatske.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa