TV Istri isključili zemaljski signal zbog neplaćanja obveza

0
Foto: Divna Knežević
Foto: Divna Knežević

Gledatelje koji su jutros htjeli pratiti program pazinske TV Istre dočekao je crni ekran i obavijest sljedećeg sadržaja: "Signal je isključen zbog neplaćanja ugovornih obveza". Riječ je o signalu DVB-T, odnosno onome što se može 'hvatati' zemaljskom antenom. Program se i dalje može pratiti preko internetskih TV platformi.

Podsjetimo, TV Istra je doživjela nekoliko turbulentnih razdoblja otkako je počela s radom koncem 1990-ih, a posljednje je bilo prije oko pola godina. Naime, Trgovački sud u Pazinu na temelju prijedloga Fine donio je koncem rujna rješenje o pokretanju prethodnog postupka radi utvrđivanja pretpostavki za otvaranje stečajnog postupka nad dužnikom TV Istrom iz Pazina. Prijedlog je Fina podnijela jer je dužnik u razdoblju od 120 dana imao neizvršene osnove za plaćanje u iznosu od 2,47 milijuna kuna. Tada je na TV Istri radilo 25 osoba. U međuvremenu se stanje očito primirilo, jer je TV Istra nastavila s emitiranjem.

Naime, Trgovački sud u Pazinu u veljači 2018. odlučio je dozvoliti tvrtki CS Consulting iz Zagreba da pristupi dugu TV Istre. Izjavu treće osobe CS Consulting kojom pristupa dugu stečajnog dužnika, uz koju je predočila sudu od javnoga bilježnika ovjerovljenu ispravu, sud je ocijenio valjanom te ju prihvatio, kao i obustavio stečajni postupak, navodi se u rješenju Trgovačkog suda iz Pazina iz veljače.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa