IKB o novom logu: Prepoznatljivi smo, samo smo ga osuvremenili

0
Logotip i vizualni identitet Istarske kreditne banke Umag nisu se mijenjali od njezinih osnutaka 1956. godine
Logotip i vizualni identitet Istarske kreditne banke Umag nisu se mijenjali od njezinih osnutaka 1956. godine

U sjedištu Istarske kreditne banke u Umagu 12. travnja održana je prezentacija za medije na kojoj je predstavljen novi vizualni identitet banke, razvijen u suradnji sa Studiom Sonda iz Poreča, čiji su predstavnici ovom prilikom izložili proces nastanka i razvoja koncepta dizajna novog vizualnog identiteta banke.

Logotip i vizualni identitet Istarske kreditne banke Umag nisu se mijenjali od njezinih osnutaka, 1956. godine. U 2018. godini banka želi osuvremeniti svoj vizualni izričaj, a istovremeno i očuvati povezanost s dosadašnjim logotipom obzirom na dugotrajnu tradiciju i privrženost lokalnog stanovništva ovoj banci regionalnog karaktera.

Stoga novi koncept u svojoj osnovi ne odustaje od prepoznatljivih elemenata vizualnog identiteta koji su već usađeni u srca korisnika, već se ti isti elementi stiliziraju i približavaju suvremenim trendovima komunikacije, u skladu sa strategijom razvoja banke. Simboli mora i poluotoka svedeni su na osnovne elemente te u međusobnoj interakciji stvaraju prepoznatljive elemente vizualnog identiteta, uzimajući pri tom i vrijednosti boja nalik onima već etabliranima kod korisnika. U nastavku je prikazano nekoliko primjera primjene novog vizualnog identiteta banke.

Najnovije vijesti