Potpisan sporazum o suradnji Županije i fakulteta za talijanske studije

0

Na Fakultetu za interdisciplinarne, talijanske i kulturološke studije Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli, 11. travnja je sklopljen Sporazum o suradnji temeljem kojega će studenti Fakulteta odrađivati stručnu praksu i praktičnu nastavu u Istarskoj županiji i surađivati na projektima Upravnog odjela za turizam.

Tom prigodom je pročelnica Nada Prodan Mraković studente preddiplomskog i diplomskog studija Kultura i turizam upoznala s djelokrugom poslova Upravnog odjela za turizam. Također, govorila je o raznim županijskim projektima i inicijativama u području turizma, poput projekta revitalizacije nekadašnje uskotračne pruge ''Parenzana'' koja se sada koristi kao biciklistički i pješački put; razvoja „outdoor“ i aktivnog turizma; projekta razvoja turističkih manifestacija u Istri te projekta Uređenja i tematizacije plaža.

Posebno se osvrnula na projekte koji su tematski vezani uz kulturu i/ili turizam, poput  projekta Istra Inspirit, Istra Bike & Bed, te projekta certificiranja obiteljskog smještaja eco-friendly certifikatom - EcoDomus.

„Poticanje razvoja održivog turizma strateški je cilj Istarske županije, koji proizlazi iz Master plana razvoja turizma Istre do 2025. godine. Projektima kao što su Istra Bike & Bed i Eco Domus potičemo diversifikaciju i podizanje kvalitete privatnog smještaja na održiv i odgovoran način. Suradnjom s Fakultetom želimo upoznati buduće stručnjake iz područja kulture i turizma s našim radom i uključiti ih u naše projekte, kako bi stekli korisna iskustva i znanja koja će jednog dana moći primijeniti u svom radu“, istaknula je pročelnica Prodan Mraković. Studenti su se aktivno uključili u raspravu, zanimao ih je interes i odaziv vlasnika kuća za odmor i apartmana u Istri, rezultati prvih certificiranja, kao i mogućnosti snažnije promocije ove inicijative.

 

loading...

Posljednji komentari

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa