Cvek: Sport izvrstan način promicanja tolerancije

0
Zamjenik gradonačelnika Pule Robert Cvek s gostima
Zamjenik gradonačelnika Pule Robert Cvek s gostima

Povodom nadolazećeg nogometnog kampa za pripadnike nacionalnih manjina koji će se održati 20. travnja na stadionu Aldo Drosina, zamjenik gradonačelnika Pule Robert Cvek primio je danas u prostorijama Komunalna palače organizatore turnire - predsjednika Svjetske nogometne organizacije Roma Totija Dedića i Elmira Mehmedovića.

Tom je prigodom zamjenik gradonačelnika izrazio zadovoljstvo što će se deveti po redu nogometni kamp održati upravo u Puli. „Ponosni smo na naše povijesno i kulturno naslijeđe, a uvažavanje različitosti i suživot različitih manjina jednostavno je dio našeg identiteta. Drago mi je da postoje inicijative poput ove koje dodatno doprinose jačanju tolerancije među ljudima, posebice među mlađim generacijama i takve ćemo inicijative kao Grad uvijek rado podržati“, kazao je Cvek i svim sudionicima turnira zaželio dobru zabavu i puno sportske sreće. Čestitkama i dobrim željama priključila se i zamjenica istarskog župana Giuseppina Rajko.

Prijemu je prisustvovao i predsjednik Vijeća romske nacionalne manjine, a predsjednik Svjetske nogometne organizacije Roma Toti Dedić zahvalio je na prijemu i podršci Grada i Istarske županije u organizaciji nogometnog turnira koji okuplja pripadnike svih nacionalnih manjina od 7 do 16 godina s područja Istarske županije. „Pula i cijela Istra zbilja mogu biti primjer svim ostalima po mnogočemu, a posebno po odnosu prema svojim manjinama. Upravo je intencija ovog sportskog događaja apelirati na važnost i savjest ljudi o nužnosti borbi protiv diskriminacije, rasizma i siromaštva“, zaključio je Dedić.

Nogometni kamp nacionalnih manjina održava se pod pokroviteljstvom Hrvatskoga Nogometnoga Saveza i UEFA-e.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa