Najavljen ovogodišnji Festival znanosti

0
Patricia Percan, Elvira Krizmanić-Marjanović, Anton Pletikos
Patricia Percan, Elvira Krizmanić-Marjanović, Anton Pletikos

Danas je u pulskoj Komunalnoj palači najavljen ovogodišnji 16. Festival znanosti koji se 7. puta održava u Puli.

Pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Pule Elvira Krizmanić-Marjanović zahvalila se Zajednici tehničke kulture Pula na vrijednom radu prilikom organiziranja festivala. „Tema ovogodišnjeg festivala su otkrića koja su iznimno bitna za svijet u kojemu živimo jer ona mijenjaju naš pogled na svijet i naš svjetonazor. Teme su također osobito vezane i uz godišnjice s obzirom da obilježavamo 100. godišnjicu nastanka Španjolske gripe što je i danas bitna tema s obzirom da se nastavljaju voditi brojne rasprave oko potrebe cijepljenja. Uz to obilježavamo i 75. godišnjicu smrti našeg velikog izumitelja Nikole Tesle. Cilj Festivala znanosti približavanje je javnosti prema znanosti te motiviranje mladih ljudi, od vrtićke do srednjoškolske dobi znanstvenim istraživanjima i tehnološkim dostignućima.“ – kazala je pročelnica Krizmanić-Marjanović. 

Pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, sport i tehničku kulturu Istarske županije Patricia Percan ukratko je predstavila sve uključene sudionike Festivala. „Sve ustanove biti će uključene ili kroz predavanja, radionice ili kroz izložbe i plakate, a imale su i slobodu da same odrede na koji se način žele priključiti programu festivala znanosti kojega možete pogledati na službenoj web stranici http://www.festivalznanosti.hr/2018/ .“ – pojasnila je pročelnica Percan.

Glavni tajnik Zajednice tehničke kulture Anton Pletikos zahvalio se Gradu Puli i Istarskoj županiji na velikoj pomoći i potpori prilikom organiziranja Festivala znanosti. „Također bi se želio zahvaliti i medijima koji nas vrijedno prate i koji kroz svoje kanale promoviraju ovaj Festival i samim time su važan dio popularizacije znanosti. Želja nam je da naši mladi izgube strah od postavljanja pitanja i da obrazovanje zaista bude što dostupnije što većem broju građana.“ – poručio je Pletikos te je iskoristio priliku da pozove građane na otvorenje Festivala znanosti u ponedjeljak u 11:00 sati u velikoj dvorani Zajednice tehničke kulture Pula. Nakon kratkog otvorenja uslijedit će predavanje Milivoja Uroića s temom Atomske jezgre svuda oko nas

Ovogodišnji festival obiluje brojnim zanimljivim predavanjima od kojih vrijedi izdvojiti predavanje Alide Perkov „Inovatori u Istri i njihov utjecaj na gospodarstvo - početci“ koje će se održati na Politehnici u utorak u 12:30 sati te predavanje uvijek rado viđenog Korada Korlević koji će nas u srijedu u 13:30 sati u velikoj dvorani Zajednice tehničke kultura Pula odvesti u svijet najnovijih astronomskih otkrića. 

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa