Pilsel u petak u Puli: U što vjerujemo mi koji u Boga ne vjerujemo

0
Drago Pilsel (desno) s našim kolumnistom Damirom Strugarom
Drago Pilsel (desno) s našim kolumnistom Damirom Strugarom

U petak 13. travnja s početkom u 18 sati u Gradskoj knjižnici i čitaonici u Puli, u Kandlerovoj 39, održat će se promocija knjige poznatog zagrebačkog novinara i publiciste Drage Pilsela. Knjiga vrlo sugestivna naslova „U ŠTO VJERUJEMO MI KOJI U BOGA NE VJERUJEMO“, izdanje je zagrebačke izdavačke kuće „V.B.Z.“, a plod je jednogodišnjeg rada urednika i priređivača knjige Drage Pilsela, uglednog hrvatskog novinara, teologa i društvenog aktivista, a ujedno i jedinstven pionirski pothvat u domaćem izdavaštvu.

U njoj je Pilsel prikupio i priredio tekstove tridesetak hrvatskih intelektualaca – novinara, književnika, glumaca, političara, diplomata, odvjetnika, znanstvenika i sveučilišnih profesora – dakle, uglednih osoba iz našeg javnog života, koji su se odvažili hrabro svjedočiti o vlastitoj nevjeri te nam izložiti u što vjeruju kada u Boga ne vjeruju.

Iako Pilsel, kada je riječ o izgradnji općeg dobra, izrijekom odbija podjelu društva na vjernike i nevjernike, ova njegova knjiga nesumnjivo predstavlja iznimno vrijedan prinos širenju dijaloga između tih dviju skupina te njihovu međusobnom poštovanju.

Uz autora, na promociji će o knjizi i termatici vezanoj uz nju govoriti još i Rada Borić, Sanja Sarnavka, Sandi Blagonić, Igor Galo i Zoran Simić.

„Veselim se susretu sa pulskom publikom i vjerujem da ću s kolegicama i kolegama koji će govoriti na promociji prirediti prisutnima večer  zanimljivog dijaloga i rasprave!“ – rekao nam je uoči promocije Pilsel.

Valja napomenuti i prisjetiti se da je prilikom svoje posljednje promocije u Puli, a tada je to bila knjiga „Argentinski roman“, Drago Pilsel okupio veliki broj svojih štovatelja i čitatelja, pa je ovo prilika za novo druženje Puljana sa svojim očito omiljenim spisateljem. (Damir Strugar)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa