Rus i Ukrajinci varali kockarnice, policija ih otkrila zbog sumnjivih uređaja u autu

0
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija

Bujska je policija provedenim kriminalističkim istraživanjem nad pet stranih državljana utvrdila osnove sumnje da su počinili kazneno djelo računalne prijevare u pokušaju.

Naime, policija je 10. rujna oko 20,20 sati u mjestu Markovac zaustavila VW Passat, slovačkih nacionalnih oznaka kojim je upravljao 34-godišnji državljanin Ukrajine dok su se kao putnici u automobilu nalazila dvojica državljana Ukrajine u dobi od 36 i 35 godina.

Prilikom postupanja, policijski službenici su u automobilu uočili više improviziranih elektronskih uređaja (mini kamere, mini komunikacijski uređaji), te su muškarci radi sumnje da uređaji služe počinjenju kaznenih djela uhićeni.

Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da su trojica muškaraca zajedno s 47-godišnjim ruskim državljaninom i 45-godišnjim Ukrajincem koji su uhićeni oko 21,45 sati,  na području Buja u popodnevnim satima 10. rujna neovlašteno nabavljenim posebnim elektroničkim napravama i programima  prilagođenim izvršenju kaznenih djela posjećujući kockarnice pokušali sebi pribaviti protupravnu imovinsku korist u čemu ih je spriječila policija.

U sklopu kriminalističkog istraživanja, temeljem naloga Županijskog suda u Puli izvršena je pretraga automobila i apartmana u kojem su boravili muškarci,  tijekom koje je pronađeno više komada mobilnih uređaja i posebnih elektroničkih naprava namijenjenih za počinjenje kaznenih djela.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, strani su državljani u večernjim satima 12. rujna privedeni u pritvorsku jedinicu Policijske uprave istarske, izvijestila je istarska policija.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa