Potraga na Gori Glušići: Ernestu Glušiću ni traga

0
Dorino Glušić dva dana bezuspješno traga za ocem
Dorino Glušić dva dana bezuspješno traga za ocem

Današnja cjelodnevna potraga za Ernestom Glušićem (96) na Gori Glušići kraj Labina, koji je zadnji put viđen 7. travnja oko 14.30 sati, nije dala rezultata. U potrazi su sudjelovali mještani, lovci, vatrogasci i pripadnici HGSS-a iz Pule, Delnica, Ogulina i Karlovca. Upotrebljena su dva drona i potražni pas.

Iz razgovora s Dorinom Glušićem, mlađim sinom nestaloga, doznali smo da ga je posljednji vidio susjed Pjero Glušić.

„Popio je dec soka kod njega. Govorio je normalno i funkcionirao normalno. Na odlasku je rekao da ide napraviti đir. Ima svoju dnevnu rutu po okolnim stazama od oko kilometar i pol. Zato sam ja jučer s motorom obišao sve staze u okolici i kada ga nisam našao, alarmirao sam mještane“, kaže Dorino Glušić.

Mještani su ga tražili do jutra. Ujutro je počela potraga pod vodstvom pulske stanice HGSS-a. U trenutku kada smo razgovarali s njenim pročelnikom Mario Franolićem već se bližio kraju drugi krug pretrage u polumjeru od dva kilometra od kuće.

„Radimo prema matematičkim modelima vjerojatnosti. Prvi krug pretrage obavili smo u polumjeru od kilometra. Išli smo tamo gdje je njegovo omijeno kretanje. Spustili smo se u dvije jame, od kojih se jedna nalazi uz cestu i vrlo je opasna. Dolje ima bačenih životinja i vlada užasan smrad. Pas se umorio tražeći, ali nije našao trag. Mi možemo tražiti do noći, a ako ne dobijemo neku novu informaciju, obustavit ćemo pretragu jer bez toga ne znamo kamo bi dalje“, objasnio nam je Franolić.

Ernesto Glušić je dementan, hoda sitnim koracima i nije u stanju podići nogu da bi prešao preko prepreke na putu, pa je zagonetka tim veća jer je Gora Glušići kamenita i obrasla niskim raslinjem. Jedna od mogućnosti je da je zaustavio neki auto, koji ga je zatim odvezao. U tome više može pomoći policija, koja istražuje urbana područja. (Tekst i foto: Robi Selan)

Najnovije vijesti