Uhićen razbojnik:

Uz prijetnju pištoljem izvršio sedam pljački u Puli, Žminju i Ceru   

0
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija

Pulska je policija dovršila kriminalističko istraživanje i utvrdila sumnju da je 27-godišnji hrvatski državljanin počinio sedam kaznenih djela razbojništava, od čega pet na području Pule i dva na području Žminja. Također je utvrđeno kako mu je prilikom počinjenja posljednjeg kaznenog djela, nakon kojeg je i uhvaćen, pomagala 30-godišnja hrvatska državljanka.

Muškarca se sumnjiči da je u razdoblju od 22. siječnja do 28. ožujka, maskiran i uz prijetnju pištoljem, otuđio novac u sedam trgovina. Prvo razbojništvo počinio je 22. siječnja u večernjim satima, u trgovini u Ulici Svete Margerete u Puli, kada je novac otuđio od 51-godišnje djelatnice.

Nakon tjedan dana, 30. siječnja u poslijepodnevnim satima, u trgovini u Krležinoj ulici, otuđio je novac od 31-godišnje djelatnice. Osumnjičeni je potom 24. veljače u večernjim satima, opljačkao trgovinu na Šišanskoj cesti te je otuđio novac od 39-godišnje djelatnice, nakon čega je 8. ožujka u večernjim satima, njegova meta bila trgovina u Mutilskoj ulici, gdje je novac otuđio od 42-godišnje djelatnice.

Osumnjičeni se potom prebacio na žminjsko područje pa je tako 9. ožujka u večernjim satima, ušao u trgovinu u Ulici 9. rujna, dok su se u njoj nalazile dvije djelatnice u dobi od 55 i 46 godina. Kada je počinitelj u njih uperio pištolj i zatražio novac, 55-godišnjakinja ga je odgurnula prema vratima te je počinitelj pobjegao iz trgovine. Nakon toga, osumnjičeni se ponovno vratio na pulsko područje te  je 12. ožujka u poslijepodnevnim satima, u trgovini u Šišanu, otuđio novac od 47-godišnje djelatnice. Posljednje kazneno djelo počinio je 28. ožujka oko 18.45 sati u trgovini u mjestu Cere, kada je novac otuđio od 33-godišnje djelatnice, a zahvaljujući brzoj reakciji policijskih službenika, uhićen je svega pola sata nakon počinjenja kaznenog djela. Policijski službenici uhitili su osumnjičenog na benzinskoj postaji u Žminju, a s njim u vozilu nalazila se i 30-godišnjakinja, za koju je utvrđeno da mu je pomogla prilikom počinjenja razbojništva u mjestu Cere.

Osumnjičeni su po dovršetku kriminalističkog istraživanja, jučer u večernjim satima, privedeni u pritvorsku jedinicu PU istarske. 

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa