Pulski učenici izvrsni u futsalu i gastro natjecanjima

0
Gradonačelnik Miletić s nagrađenim učenicima i njihovim profesorima
Gradonačelnik Miletić s nagrađenim učenicima i njihovim profesorima

U Komunalnoj palači održan je 29. ožujka prijem za uspješne i nagrađene pulske futsal i gastro ekipe Škole za ugostiteljstvo, turizam i trgovinu koji su ostvarili zapažene rezultate na međunarodnom, odnosno državnom natjecanju.

„Grad Pula izrazito se ponosi najboljim rezultatima koji su hrvatski učenici ikad ostvarili na svjetskim srednjoškolskim natjecanjima. Riječ je o zaista velikim priznanjima koja uvelike doprinose promociji škole, ali i našeg grada. Želim istaknuti i velike uspjehe u gastro natjecanjima, posebno zato što smatram kako budućnost turizma leži upravo u rukama današnjih učenika. Iz tog je razloga važno razvijati njihov interes i zanimanje kako bi svoje vještine doveli do savršenosti i tako pružili najbolju moguću uslugu”, poručio je gradonačelnik Pule Boris Miletić.

Učenici pulske Škole za turizam, ugostiteljstvo i trgovinu osvojili su srebrnu medalju na Svjetskom srednjoškolskom prvenstvu u futsalu održanom u Izraelu. Veliku srebrnu medalju osvojili su u polufinalnom srazu s višestrukim svjetskim prvacima iz Brazila. U obje kategorije Puljani su Hrvatskoj donijeli najbolji rezultat ikad ostvaren na svjetskim natjecanjima, a hrvatskom školskom sportu veliku promociju i priznanje za višegodišnje djelovanje. Srebrnu ekipu čine Mario Dujmović, Eldin Muhić, Aleksandar Matošević, Alex Ladislović, Petar Petković, Ivan Banović, Josip Dizdar, Andrej Gunjača, Mihael Rovis, Emran Nerovčić, Emanuel Jurilj, Filip Marjanović, zajedno s trenerima Sinišom Ivankovićem i Snježamom Delalle.

Ravnateljica Škole za ugostiteljstvo, turizam i trgovinu Orhideja Petković predstavila je i gastro ekipu koja je ostvarila zapažene rezultate na natjecanju Gastro 2018. Cilj natjecanja je razvijati i poticati interese učenika za turističko-ugostiteljsku struku te pozitivna stajališta prema budućemu zvanju i zanimanju. „Uspješni rezultati obje ekipe pokazatelj su vrijednog i kontinuiranog rada Škole, kao i njihovim mentora“, poručila je Petković.

Zapažene rezultate na natjecanju Gastro 2018. ostvarile su Mellani Sabo koja je osvojila zlato u posluživanju menija, Dora Erceg zlato u pripremanju slatkog izloška na tanjuru, Paolo Milojković 4. mjesto u pripremanju barskih mješavina, Nora Berc Gojkovic 5. mjesto u predstavljanju turističkog odredišta, Darko Radakovic 7. mjesto u pripremanju menija, Mia Tihana Cvjetkovic 9. mjesto u poslovanju putničke agencije i Dominic Pavlisic 14. mjesto u pripremanju hladnog predjela na tanjuru.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa