'Dužničko ropstvo sramota države': Akcija paljenja svijeća ispred Fine

0
Pulska Fina
Pulska Fina

Zakon o porezu na nekretnine koji smo uspjeli spriječiti sada je dobio novi naslov i zove se renta, ujedno je donesen i novi zakon o osobnom bankrotu gdje Vam država za 10.000 kuna može oduzeti  imovinu, nakon što Vam bez vašeg pristanka proglasi osobni bankrot. O tome nas je obavijestila pulska aktivistica Aleksandra Mandić čiji poziv istarskoj javnosti prenosimo u cijelosti.

"Od kad je ovršni zakon 2010. godine promijenjen u samo prvih godinu dana dužničkim robom postalo je oko 70.000 ljudi, a danas ih ima preko 330.000. Na ove crne brojke neću ni spustiti ni okrenuti glavu. Malo malo pa se neko pod pritiskom dužničkog ropstva ubije. Najžalosnije je u svemu tome što ljudi misle da je njihova obiteljska sramota što je netko u obitelji dužan, ne shvaćajući pritom da je to zapravo sramota ove države i sveukupnog društva koje je dozvolilo da nam se ovo dogodi. Ovršni ustanak nudi skup rješenja, svako je funkcionalno i svako rješava problem ovršnog zakona, no kao skup ga potpuno saniraju. Tako da ne mogu reći da ne znaju kako. Za dva dana ističe rok za odgovor vlade. Prije tri tjedna rekli su da će donijeti rješenje, upozoravamo i čekamo. Demo Istrijani, prva buna protiv fašizma buknula je u našoj Istri, neka bukne i posljednja!", napisala nam je Aleksandra Mandić.

"Vidimo se 29.3.u četvrtak 17h ispred Fine! U svim gradovima naše zemlje! Palimo svijeću! Za one koje je Fina sahranila, koje svakodnevno sahranjuje i one koje će sahraniti ako ovom dužničkom ropstvu ne stanemo na rep!", napisala je Mandić. 

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa