Pula spremna za prve ovogodišnje turiste i novu rekordnu sezonu

0
Pula u 2017. godini po prvi put ostvarila više od 2 milijuna noćenja
Pula u 2017. godini po prvi put ostvarila više od 2 milijuna noćenja

Na Skupštini Turističke zajednice Grada Pule održanoj 27. ožujka u hotelu Park Plaza Histria usvojeno je izvješće o aktivnostima i financijskom poslovanju za 2017. godinu, izvješće o radu Turističkog vijeća TZ-a Grada Pule te Izvještaj Nadzornog odbora o izvršenom nadzoru nad radom i  financijskim poslovanjem u prethodnoj godini.

Prema predstavljenim podacima, u 2017. godini Pulu je posjetilo 403.114 turista koji su ostvarili ukupno 2.079.864 noćenja. Riječ je o 16 posto više dolazaka turista i 19 posto više noćenja, usporede li se rezultati s onima iz 2016. godine. S druge strane, na razini županije, u Istri je ostvareno ukupno 27.509.128 noćenja, u čemu Pula sudjeluje sa 7,5 posto, što ukazuje na pozitivan trend rasta budući da je u 2016. sudjelovala sa 7 posto udjela.

„Želim se i ovim putem ponovno zahvaliti svim našim sugrađanima i svim djelatnicima u turističkom sektoru koji su svojim radom i angažmanom omogućili da Pula u 2017. godini, po prvi put u modernoj povijesti, premaši brojku od 2 milijuna noćenja. Vjerujem da će ovi sjajni rezultati i u budućnosti biti iznimni. Naš je zajednički cilj maksimalno produžiti turističku sezonu, odnosno postići turističku godinu“, istaknuo je u svom uvodu predsjednik Turističke zajednice Grada Pule Boris Miletić.

O radu i aktivnostima Turističke zajednice Grada Pule govorila je direktorica Sanja Cinkopan Korotaj koja je navela kako je Pula postala nadaleko poznata destinacija zahvaljujući brojnim kvalitetnih manifestacijama kojih je u prošloj godini bilo još i više nego u 2016. godini.

„Pula je nastavila svoj uzlazni trend kao destinacija manifestacija. Već tradicionalne manifestacije, kao što su Visualia, Dani antike, Spectacula Antiqua, glazbeni festivali Outlook i Dimension, Sajam knjige u Istri i niz drugih, rastu iz godine u godinu, ne samo programski, već i po broju posjetitelja. Vjerujem kako će nam turistička sezona koja je pred nama donijeti još bolje rezultate“, istaknula je Cinkopan Korotaj.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa