Zašto su jutarnje sjednice Gradskog vijeća dobro rješenje

0
Labinska gradska vijećnica
Labinska gradska vijećnica

Ovog se mjeseca jedna vrlo zanimljiva promjena dogodila u radu Gradskog vijeća Labina. Sjednice se više neće održavati proizvoljno, već redovno svakog zadnjeg utorka u mjesecu i to u jutarnjim satima. Prva takva sjednica održat će se 27. ožujka. Odsustvovanje s posla vijećnika nije problem jer prema nedavno usvojenim izmjenama Zakona o lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi, poslodavac je dužan gradskog ili općinskog vijećnika pustiti na sjednicu, naravno kao neplaćeni dopust. No, vijećnici zbog toga neće biti materijalno oštećeni jer ionako dobivaju 500 kuna naknade po sjednici.

Mnogima to vjerojatno neće odgovarati jer im je sigurno bilo privlačnije ujutro zaraditi nadnicu na svom poslu a poslije podne dodatnih 500 kuna za sjedenje na Vijeću. Namjerno sam napisala „sjedenje“ jer nakon napornog radnog dana većina samo dođe „odraditi“ sjednicu i pokupiti 500 kuna.

Sada će na sjednice Vijeća dolaziti odmorni, to će im biti jedina obaveza toga dana, pa će se i bolje pripremati, odnosno barem će pošteno zaraditi tih 500 kuna po sjednici. Vjerujte, kada se rade izborne liste za Vijeća, mnogima je jedini interes dobivati tih 500 kuna mjesečno.

Ova promjena pogodit će i slušatelje Radio Labina koje ne zanimaju direktni prijenosi sjednica Gradskog vijeća Labina, a takvih, s obzirom na broj građana koji ne izlaze na izbore i ne zanima ih politika, sigurno nije mali broj. Oni sigurno neće biti oduševljeni što u jutarnjem programu, radijskom prime timeu, moraju slušati prepucavanja, mudrovanja i pametovanja labinskih lokalnih političara. (Eleonora Vlačić)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa