Umag dobio priznanje Naj grad: U njemu je ugodno i sigurno živjeti

0
Umag
Umag

Zahvaljujući realiziranim projektima te odgovornom upravljanju temeljenom na strategiji razvoja, u posljednje dvije godine Umag je osvojio niz vrlo prestižnih nagrada, postavši tako gradom primjerom na lokalnoj i nacionalnoj razini.

Nakon što je u 2016. godini istaknut kao grad primjer u upravljanju imovinom te proglašen gradom budućnosti u kategoriji „pametniji okoliš“, u 2017. godini Umag je proglašen i „gradom sinergije“, kao primjer u odnosima s državnim institucijama, te „Europskim gradom sporta 2018.“. Ujedno, prepoznat je i kao primjer koji prednjači po kvaliteti predškolskog standarda, neovisno o besplatnim vrtićima, te se konstantno nalazi u TOP 10 najrazvijenijih gradova u Republici Hrvatskoj.

Upravo zbog izvanrednih rezultata u upravljanju gradom, stiglo je i novo je priznanje. Gradu Umagu je, naime, dodijeljena laskava titula „NAJ GRAD“, a u okviru analize proračuna te ostalih mjerljivih kategorija koju provodi projekt gradonacelnik.hr.

Priznanje za „NAJ GRAD“ Umagu je dodijeljeno kao gradu koji se našao najmanje deset puta u TOP 10 prema analizi proračuna. Tako je Umag bio među prvih 10 gradova u Lijepoj našoj kada je riječ o analizi pomoći EU po stanovniku u 2016., udjelu ukupne pomoći pojedinog grada u ukupnim pomoćima EU-a svim gradovima, udjelu ukupne pomoći pojedinog grada u ukupnim pomoćima EU-a za razdoblje 2014.-2016., kao i ukupnoj EU pomoći po stanovniku za razdoblje 2014.-2016.. Umag se našao među najboljima i po udjelu izdvajanja za predškolsko obrazovanje, izdvajanju za predškolsko obrazovanje po stanovniku za 2016. godinu, niskom izdvajanju za službena putovanja za 2016. godinu te udjelu izdvajanja za obrazovanje u ukupnim rashodima 2016., izdvajanju za gospodarenje otpadom u ukupnim rashodima za 2016., i za izdvajanje za gospodarenje otpadom po stanovniku za 2016. godinu.

„Cilj nam je nagraditi one gradove koji predstavljaju uspješno lice lokalne politike. Čestitamo Vam na ostvarenim rezultatima te ćemo i ove godine nastaviti s praćenjem i informiranjem javnosti o Vašim dostignućima.“ napisali su iz gradonacelnik.hr-a.

„Zaista sam ponosan što u ime svih svojih sugrađana mogu primiti ovo prestižno priznanje. Umag je danas moderna urbana sredina u kojoj je ugodno i sigurno živjeti, koja prvenstveno skrbi o najosjetljivijim skupinama, odnosno djeci i umirovljenicima, te svojim stanovnicima pruža najviše standarde, od predškolskog obrazovanja, pa sve do visokog školstva, zapošljavanja i kvalitetnih umirovljeničkih dana.“ izjavio  je Bassanese.

„To je slika Umaga sada, modernog grada koji se razvija, koji raste i koji ima jasnu viziju i strategiju. Svakodnevno osluškujemo prijedloge građana te smo svjesni da je još mnogo posla pred nama. Cijeli naš tim spremno i odlučno gradi sigurnu budućnost, grad perspektive i jednakih mogućnosti za sve. Nagrada za „NAJ GRAD“ je priznanje za sve nas koji (g)radimo, živimo i volimo naš Umag.“

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa