kazneno prijavljen

Koristio novac za privatne potrebe i oštetio firmu za više od milijun kuna

0

Djelatnici Službe gospodarskog kriminaliteta PU istarske dovršili su kriminalističko istraživanje i utvrdili sumnju da je 63-godišnjak počinio kazneno djelo zlouporaba povjerenja u gospodarskom poslovanju i tri kaznena djela krivotvorenje službene ili poslovne isprave.

Muškarca se sumnjiči da je u razdoblju od 1. siječnja 2013. do 2. listopada 2015. godine kao član uprave trgovačkog društva, a potom od 3. listopada 2015. do 27. srpnja 2016. godine kao odgovorna osoba trgovačkog društva, podizao novac s računa i raspolagao imovinom trgovačkog društva za vlastite potrebe. Kako bi prikrio protupravna postupanja, naložio je knjigovođi trgovačkog društva da sva raspolaganja imovinom društva za njegove privatne potrebe, bez namjere vraćanja, knjiži kao pozajmice. U prvoj polovici 2015. godine je, u namjeri pravdanja takvih knjiženja, kao član uprave sa samim sobom zaključio i potpisao ugovor o pozajmici, lažno datiran s ranijim datumom, a kojim trgovačko društvo daje, a on prima pozajmice u neodređenom iznosu, uz neodređeni rok povrata i bez ugovorenog sredstva osiguranja vraćanja istih.

Ujedno, da smanji svoje dugovanje prema trgovačkom društvu, zaključio je i potpisao neistinite izjave o prijeboju s dva trgovačka društva, iako je znao da prema tim trgovačkim društvima ne postoje nikakvih potraživanja. Na taj je način oštetio trgovačko društvo iz Novigrada za oko 1,2 milijuna kuna te je protiv osumnjičenog podnijeta kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu u redovnom postupku.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa