Valamar donirao 150 tisuća kuna za sport u Poreču

0
Andrea Štifanić, voditeljica Odnosa s javnošću u Valamaru Deana Stipanović, Loris Peršurić i Alfredo Mendiković
Andrea Štifanić, voditeljica Odnosa s javnošću u Valamaru Deana Stipanović, Loris Peršurić i Alfredo Mendiković

Valamar Riviera uručila je 21. ožujka vrijednu donaciju u iznosu od 150 tisuća kuna Sportskoj zajednici Grada Poreča za projekt „Fond izvrsnosti“. Valamar kontinuirano podržava izvrsnost u sportu te je tako u suradnji s Gradom Porečom i Sportskom zajednicom Grada Poreča osnovao „Fond Izvrsnosti“ za prikupljanje novčanih sredstava namijenjenih sportašima i klubovima koji ostvaruju izvrsne rezultate, a svojim uspjesima promoviraju Poreč kao značajno sportsko-turističko odredište. 

„Kao grad sporta, moramo voditi računa o svim aspektima sporta u našem gradu. Glavni korak, a to je infrastruktura, je učinjen. Otvorenjem škole na Finidi Porečani će na raspolaganju imati šest javnih dvorana, što će samo povećati kvalitetu sporta. Osim toga, klubovi i sportaši veliki su ambasadori našeg grada. One najbolje, koji ime Poreča predstavljaju ne europskim i svjetskim razinama, želimo nagraditi i zato je i osnovan Fond za izvrsnost u sportu. Radi se o fondu koji će financijskim sredstvima podržavati najuspješnije sportaše i klubove Poreča, kao i one od iznimne važnosti za naš grad.

Koncept je vrlo jednostavan – moj zadatak i zadatak mog tima je da se maksimalno potrudimo kako bismo na godišnjoj razini popunili Fond u iznosu od 300.000 kuna tako što ćemo od gospodarskih subjekata u gradu i šire tražiti financijsku podršku. U jednu ruku, to je od izuzetne važnosti za porečki sport i njegov razvoj, ali i za prisutnost i društvenu odgovornost svih gospodarskih subjekata u našem gradu. Sredstva koja je porečkom Fondu za izvrsnost donirao Valamar osigurat će podršku najboljim sportašima i klubovima, a raspodjeljuje ih Sportska zajednica po ranije utvrđenim kriterijima“, istaknuo je Loris Peršurić, gradonačelnik Grada Poreča.

„U ime Sportske zajednice Grada Poreča i svoje osobno ime zahvaljujem Valamaru što je prepoznao vrijednost naših programa od javnog značaja i što je odlučio financijski poduprijeti realizaciju istih“, izjavio je  Alfredo Mendiković, predsjednik Sportske zajednice Grada Poreča te dodao: „Status sporta, sustav natjecanja, nastupi na svjetskim i europskim prvenstvima te kategorizacija sportaša kriteriji su na temelju kojih Izvršni odbor sportske zajednice odlučuje o raspodjeli sredstava sportskim klubovima.“

Sportska zajednica Grada Poreča djeluje s ciljem da se organizirano i uz što bolje infrastrukturne uvjete što veći broj građana potakne na bavljenje sportom u cilju očuvanja zdravlja, a potom i u cilju promocije Poreča kao istaknutog sportskog turističkog odredišta. Vrhunski sportaši glavni su pokretač svih aktivnosti vezanih uz sport, što u konačnici rezultira povećanom aktivnosti građana, smanjenju pretilosti u djece te zdravim životnim odabirima.

„Ova inicijativa dio je društveno odgovornog poslovanja Valamar Riviere te se nadamo kako će naša donacija pomoći brojnim sportašima u njihovim daljnjim sportskim uspjesima“, istaknuo je Andrea Štifanić, direktor sektora upravljanja imovinom i općih poslova Valamar Riviere.

„Volimo sport“, jedan je od devet krovnih programa društveno odgovornog poslovanja Valamar Riviere kojim se izravno organizira ili sponzorski podržava brojne klubove, sportske udruge i manifestacije u svim destinacijama u kojima Valamar posluje. Valamar Riviera je tijekom godina ostvarila suradnju s mnogim lokalnim klubovima i udrugama koji postižu velike rezultate.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa