očevidom utvrđeno:

Nestručna zamjena plinskih boca uzrok požara u kojem je poginula Rovinjka

0
Foto: ilustracija
Foto: ilustracija

Rovinjska je policija 19. ožujka oko 20.05 sati zaprimila dojavu o požaru drvene kuće u naselju Kokuletovica u Rovinju. Dolaskom policije na mjesto događaja, utvrđeno je da je u požaru smrtno stradala 85-godišnjakinja, dok su zbog zadobivenih opeklina 68-godišnjak i 62-godišnjakinja prevezeni u KBC Sušak u Rijeci.

Prema prvim podacima, policija je dojavu o požaru drvene kućice, tzv. barake zaprimila od Centra 112 a po dolasku na mjesto događaja utvrđeno je kako je u nesreći smrtno stradala 85-godišnja starica iz Rovinja dok su supružnici, 68-godišnji muškarac i 62-godišnja žena, također iz Rovinja, zadobili teške tjelesne ozljede, odnosno opeline te su prevezeni u KBC Rijeka, piše Večernji.

Inače, drvena kućica nalazi se na poljoprivrednoj parceli i u njoj nitko od stradalih nije živio, javlja Večernji.

Policajci su s inspektorom zaštite od požara obavili očevid na mjestu događaja te su utvrdili da je požar izbio uslijed nestručnog rukovanja prilikom zamjene plinskih boca. Pritom je došlo do istjecanja i zapaljenja plina, a potom i do eksplozije plinske boce te zapaljenja kuće, koja je većim dijelom izgorjela.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa