U Štinjanu kod četvorice stranaca pronađene velike količine droge i novca

0
Pronađena droga i novac (Foto: PU istarska)
Pronađena droga i novac (Foto: PU istarska)

Pulska je policija, provedenim kriminalističkim istraživanjem nad četvero stranih državljana, Francuske i Velike Britanije, utvrdila osnove sumnje da su počinili kazneno djelo zlouporabe opojnih droga.

Policajci su započeli s kriminalističkim istraživanjem u četvrtak 6. rujna, kada su oko 23,30 sati u Štinjanu s više vrsta droge zatekli državljanina Francuske. Osim francuskog državljanina, policijski službenici uhitili su i državljanina Velike Britanije, koji je s njim dijelio apartman. Kod njih je pronađeno više paketića s ukupno 61 tabletom ecstasya, više PVC vrećica s ukupno 11,7 grama methadrona, više PVC vrećica s ukupno 18,25 grama ketamina, više PVC vrećica s ukupno 26,4 grama droge MDMA i 0,35 grama marihuane.

Pronađeni novac (Foto: PU istarska)
Pronađeni novac (Foto: PU istarska)
Budući je postojala sumnja da stranci u apartmanu, kojeg su iznajmili u Štinjanu zajedno s još dvoje državljana Velike Britanije, posjeduju još opojnih droga, policijski službenici zatražili su nalog za pretragu. Prilikom pretrage u apartmanu je pronađeno više vrsta droga, i to 422 tablete ecstasya, 227,35 grama ketamina, 165,05 grama droge MDMA, 13,5 grama marihuane, 12,65 grama mefedroina, 18 LSD-a. Osim droge, policijski službenici pronašli su i jednu preciznu vagu te veću količinu novca različitih valuta.

Zbog sumnje da su strani državljani posjedovali drogu radi daljnje prodaje te da su je prodavali na festivalima na području Štinjana, predani su u pritvorsku jedinicu Policijske uprave istarske, a kriminalističko istraživanje se nastavlja, izvijestila je istarska policija.
(Foto: PU istarska)
(Foto: PU istarska)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa