sikd ima novu predsjednicu

'Nikada neću moći biti predsjednica kakav je Bruno bio predsjednik'

0
Marina Cvitić
Marina Cvitić

Sindikat Istre, Kvarnera i Dalmacije od 1. srpnja imat će predsjednicu Marinu Cvitić, voditeljicu SIKD-a za Labin i Rijeku te predsjednicu Odbora za turizam koja će na čelnoj dužnosti zamijeniti dugogodišnjeg prvog čovjeka i osnivača SIKD-a Bruna Bulića. Izborna skupština na kojoj je još tri mjeseca aktualni predsjednik Bulić podnio i svoje posljednje Izvješće o radu, za 2017. godinu, održana je 16. ožujka u pazinskom Spomen domu.

U kandidacijskom postupku otvorenom krajem prošle godine, članovi su bili predložili tri kandidata, od kojih su dva odustala pa su članovi Skupštine odlučivali o jednoj kandidatkinji javnim glasovanjem. Na Skupštini je usvojen i novi Poslovnik o radu te izmjene Statuta. Marina Cvitić je prilikom predstavljanja naglasila temeljna programska načela: održavanje stabilnosti sindikata kako financijski, kadrovski i logistički; jačanje socijalnog dijaloga i kolektivnog pregovaranja sa ciljem promicanja interesa članova sindikata; edukacija sindikalnih povjerenika, članova izvršnih odbora i članova Radničkog vijeća; informiranje članstva na svim razinama, neposrednijim kontaktom, letcima, konferencijama za medije; kontinuirani rad na poboljšanju materijalnih prava i uvjeta rada radnika; poboljšanje komunikacije i suradnje sa svim sindikatima gdje god je to moguće, jer samo zajednički možemo unaprijediti položaj radnika.

Cvitić je naglasila da želi poboljšati komunikaciju i suradnju sa jedinicama lokalne samouprave, sa Županima i gradonačelnicima i načelnicima na području gdje djeluje Sindikat, a posebno sa Gradonačelnikom Pule. „Moramo i jedni i drugi, ako ne zaboraviti, a onda prevladati razloge koje su doveli do zastoja u suradnji, jer takav odnos šteti položaju radnika u društvima gdje je Grad vlasnik ili osnivač. Mi smo upućeni jedni na druge, interes jedinica lokalne samouprave mora biti dobrobit njihovih građana, a ti građani su u pravilu naši članovi. Često zastupamo iste stavove prema Vladi ali odvojeno, zasigurno bi više postigli kada bi to činili ili zajednički ili dogovorno“.

Nakon izbora, zahvalila je svima na podršci i ukazano povjerenju i poručila „Nikada neću moći biti predsjednica kakav je Bruno bio predsjednik, jer Bruno je jedan i jedini, rekla bi jedinstveni, zaštitni je znak Sindikata Istre, Kvarnera i Dalmacije. I teško bi bilo kome da zamjeni Bruna nakon 22 godine vođenja i građenja ovog Sindikata i drugih 20- godina u sindikalnom radu. Voditi ću ga najbolje što znam i što osam naučila. Sretna sam što sam radila sa njim, što sam od njega puno naučila i to će mi i zasigurno pomoći u vođenju ove organizacije. U mnogim stvarima biti ću samo njegova sjena, u nekim stvarima donositi ću odluke možda lošije od njega, ali vjerujem da će biti i stvari koje ću raditi i bolje od njega. I da ćemo svi zajedno istekom trogodišnjeg mandatnog razdoblja konstatirati da smo još bolji, još jači i još stabilniji."

U ime članova, Predsjedništva i stručne službe Brunu Buliću je kao znak pažnje i zahvalnosti na više od dvadeset godina uloženog truda u danas prepoznatljivo ime SIKD-a, uručen prigodan dar, sa željama za sretnim danima mirovine. Članovi SIKD-a iskazali su uvjerenje da će biti sigurno još prigoda u kojima će SIKD računati na njegove savjete i podršku.

Uz osamdesetak članova Skupštine (od 103) pozivu su se odazvali predstavnici Istarske županije, Grada Pazina, sindikalni kolege, suradnici i prijatelji iz HURS-a, SSSH-a, Konfederacije sindikatov 90 Slovenije, CGIL-a Friuli Venezia Giulia, za koje je nakon radnog dijela Skupštine organiziran prigodan domjenak.

Posljednji komentari

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa