Pustolov u Pazinu: Susretao divlje životinje i probijao se kroz snijeg

0
Nikola Horvat
Nikola Horvat

Pustolov, putopisac i autor knjige barinški epitaf Nikola Horvat započet će istarsku turneju u pet istarskih gradova predavanjem u ponedjeljak, 19. ožujka s početkom u 19 sati u Društvenom centru Veli Jože u Pazinu u organizaciji Planinarskog društva „Pazinka“. Horvat će predstaviti knjigu koja opisuje njegovo putovanje jednom od najdužih pješačkih staza na svijetu - Stazom pacifičkih vrhova ili Pacific Crest Trail.

To je planinarski put dug čak 4,3 tisuće kilometara koji se proteže od meksičke granice na jugu Sjedinjenih Američkih Država preko južne, centralne i sjeverne Kalifornije, Oregona i Washingtona do kanadske granice na sjeveru. Trail prolazi pustinjom, planinskim vrhuncima visokim i preko 4.000 metara, šumama, prijevojima, prelazi preko stotinjak rijeka, kroz sedam nacionalnih parkova, bezbroj nacionalnih šuma i mnogo drugoga. Tim putem prelazi se 144.000 metara visinske razlike što je otprilike kao da se čovjek 16,5 puta popne na najviši svjetski vrh Mount Everest od morske razine do vrha.

Horvat je putem beskrajne šume sretao divlje životinje, probijao se kroz iznimno vruće vrijeme i kroz snijeg, te se družio sa živopisnom i životnom zajednicom hodača ovom stazom, kao i volonterima koji im pomažu, što iskreno opisuje u putopisu Barinški epitaf.  Nakon Pazina imat će gostovanja u utorak u Labinu, u srijedu u Poreču, u četvrtak u Puli te turneja završava u petak u Umagu. (A.F.)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa