Vijećnici IDS-a Vižinade odrekli se svojih naknada u korist najmlađih

0
IDS-ovi vijećnici s mališanima dječjeg vrtića u Vižinadi
IDS-ovi vijećnici s mališanima dječjeg vrtića u Vižinadi

Kao što su u svojoj predizbornoj kampanji obećali, svi su se IDS-ovi vijećnici i članovi radnih odbora odrekli svoje naknade za rad u tim tijelima u korist Predškolske ustanove Dječji vrtići i jaslice Radost Poreč – Područni vrtić Vižinada.

Na taj su način u razdoblju od početka njihovih mandata pa do 31. prosinca 2017. godine prikupili oko 6.000 kuna. Kako su odgajateljice u Vižinadi više puta izrazile potrebu za računalom u svom vrtiću, iz prikupljenih novčanih sredstava donatora izvršena je nabavka prijenosnog računala u iznosu od 5.375 kuna, a ostatak donacije se prenosi u 2018. godinu te će se utrošiti prema potrebama Područnog vrtića Vižinada.

„Ponosan sam na sve naše članove koji su se odrekli svojih naknada kako bismo djeci pružili priliku da razvijaju svoje vještine i digitalne kompetencije. Nadamo se da će djeca na taj način dodatno razvijati  svoju kreativnost, obrazovanje i socijalnu interakciju, a odgojiteljice lakše i kvalitetnije obavljati redovne administrativne poslove“ istaknuo je Alen Laković, novi predsjednik Općinske podružnice Vižinada. 

Naveo je i kako će i u ovoj godini nastaviti s donacijama u korist vrtića te da će,  ovisno o potrebi, razmotriti o doniranju sredstava i drugim odgojno-obrazovnim, humanitarnim ili sportskim ustanovama i udrugama na području Općine Vižinada.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa