živi zid o rampi u bašaniji:

'Tajkuni prisvajaju puteve i obalu, a nadležni zatvaraju oči!'

0
S prosvjeda "Vratite nam naš put i našu plažu!"
S prosvjeda "Vratite nam naš put i našu plažu!"

Prosvjed organiziran od strane gradana i Živog zida pod nazivom "Vratite nam naš put i našu plažu!" održan 12.09.2017. godine radi rampe od Istraturista, sada Plave lagune, u Mojmirskoj ulici u Bašaniji kod Umaga, dobio je i svoj epilog. Plava laguna će dopustiti građanima lokalne zajednice da prolaze svojim vozilima do obale! Mjesni odbor Bašanije će sastaviti popis brojeva registarskih tablica vozila građana koji su zainteresirani za nesmetan prolaz Mojmirskom ulicom do mora i predati ga Plavoj laguni.

"Dogodilo se nešto za što se nadamo da neće biti usamljen primjer u rješavanju problema koji nije prisutan samo u Istri već duž cijele jadranske obale.  Nezakonito zagradivanje javnih cesta i pristupa gradana plažama i obali tj javnom dobru uzelo je sve većeg maha. Političari, policija, pravosude i inspekcije zatvaraju oči nad tim problemom pogodujući velikim tvrtkama i tajkunima koji prisvajaju ceste, puteve i obalu Lijepe naše!

Plava laguna je dopustila pristup, dopustila nam je nešto što je u biti naše zakonsko pravo, a njoj su državne institucije koje ne štite gradane i ne provode zakone ove države dopustile da nam dopusti ono što ona ne bi smjela dopustiti ili ne dopustiti! Tipična hrvatska žalosna priča.

Plava laguna je ipak prva pružila, ne ruku već mali prst, ali u ovom trenutku i taj mali prst je velika pobjeda i dokazuje da zajedno možemo sve. Plava laguna se prilikom razgovora izjasnila da su njima u poslovanju vrlo bitni dobri odnosi sa lokalnom zajednicom...

Trebali bi biti uvijek, nadamo se da ovo nije i kraj već početak jednog novog odnosa prema gradanima narušenog mjenjanjem imena, seljenjem Uprave u Poreč itd.  Vrijeme će pokazati. Ovo nije kraj borbe, već samo prvi mali korak prema cilju Živog zida da se sve ograde i rampe koje spriječavaju slobodno kretanje gradana zauvijek uklone!", javio je predsjednik kluba vijećnika Živog zida Skupštine IŽ Damir Grünbaum.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa