Gradonačelnik Boris Miletić na susretu s gradonačelnicom Rima

0
Boris Miletić i Virginia Raggi
Boris Miletić i Virginia Raggi

Gradonačelnica Rima Virginia Raggi posjetila je 13. ožujka Pulu, a u Zajednici Talijana – Circolu susrela se s pulskim gradonačelnikom Borisom Miletićem, istarskim županom Valterom Flegom, predsjednikom Gradskog vijeća Grada Pule i počasnim konzulom Italije u Puli Tizianom Sošićem  te s predsjednikom Talijanske unije Furiom Radinom i predsjednikom  Zajednice Talijana Fabriziom Radinom.

Zaželjevši dobrodošlicu u Pulu, pulski je gradonačelnik Boris Miletić naglasio kako Rim i Pula dijele bogatu povijest, a posebno mjesto zauzimaju predivne i nadaleko poznate arene.

„Pula je grad koji njeguje kulturu suživota i multikulturalnosti na što smo posebno ponosni.  To je naše bogatstvo, a iskustva Pule i Istre, kao multietničke i multikulturalne sredine, mogu biti primjer mnogim razvijenijim gradovima i regijama“, kazao je pulski gradonačelnik.

Rimska gradonačelnica Virginia Raggi izrazila je zadovoljstvo dolaskom u Pulu i Istru gdje se iz prve ruke upoznala s brojnim aktivnostima i općenito statusom talijanske zajednice na ovom području ustvrdivši kako je mlađim generacijama potrebno prenijeti važnost dijaloga i suradnje za dobrobit zajedničke budućnosti.

Zahvale na dolasku uputili su i predsjednik Talijanske unije Furio Radin i predsjednik Zajednice Talijana Fabrizio Radin koji su gradonačelnicu Rimu ukratko upoznali s brojnim inicijativama i aktivnostima koje provode s ciljem unapređenja statusa pripadnika talijanske nacionalne manjine.

Virginia Raggi prva je žena u povijesti na čelu glavnog grada Italije.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa