konferencija oporbe o kamenolomu

'Žitelji općine Marčana, vaša budućnost je u vašim rukama!'

0
Luiza Gortan, Srećko Peršić i Branko Vareško
Luiza Gortan, Srećko Peršić i Branko Vareško

Oporbeni klub vijećnika Općine Marčana u sastavu Srećko Peršić (predsjednik kluba, nezavisni), Luiza Gortan (grupa birača Srećka Peršića), Branko Vareško (Grupa birača Branko Vareško), Anđelo Valić (HSU) i Nives Percan (Istarski demokrati) održali su konferenciju za novinare 13. ožujka. Srećko Peršić (nezavisni), rekao je:

"Dragi žitelji Općine Marčana u četvrtak u 17 sati u sportskoj dvorani Osnovne škole Marčana održat će se javno izlaganje o studiji utjecaja na okoliš za zahvat eksploatacije arhitektonsko-građevnog kamena na dijelu eksploatacijskog polja "Marčana. Uz to javna rasprava " traje do 4. travnja.

Budući da je ovo vrlo važan projekt koji se tiče vaše i budućnosti vaše djece, a koji će, prema našem mišljenju, uvelike imati utjecaja na svakodnevni život, okoliš, turizam i poljoprivredu, pozivamo vas da u što većem broju dođete na javno izlaganje jer ćete jedino tako moći i dati eventualne primjedbe na studiju utjecaja na okoliš.

Drage Marčanke i Marčanci nadam se da ste svjesni što čeka generacije i generacije žitelja Općine i da niti jedan kamenolom ne može biti uz bok turizmu i poljoprivredi i općenito normalnom životu u Općini Marčana. Ako se sada ne izborite za svoja prava, ovaj će projekt uz pomoć načelnika Predraga Pliška IDS-a i Istarske stranke umirovljenika, bez da vas itko išta pita, odrediti vašu budućnost. A 7.3 hektara samo su početak. Kamenolom u Raklju je napravio ogoromnu devastaciju, a još nije ni krenula sanacija."

Branko Vareško (nezavisni) poručio je: "Općina Marčana je nakon presude riječkog Upravnog suda mogla poništiti dozvole i koncesiju za kamenolom u Marčani. Da je tome tako imamo i pisani dokaz pročelnika, a i na prošloj sjednici vijeća dokumentiranu izjavu načelnika Predraga Pliška - da se oni neće suprotstavljati svojem partneru."

"Dakle, cijelo vodstvo Općine Marčana, IDS-ovi i ISU-ovi vijećnici na čelu sa načelnikom Pliškom, odlučuju o sudbini više od 4.200 žitelja Općine Marčana. A samo dvoje od osam vijećnika i stanuju u naselju Marčana koje će uz Vareške, Kavran i Mutvoran biti najvjerojatnije najviše na udaru novog kamenoloma. Oni odlučuju umjesto svih vas, a odlučuju zato jer vi to tako dopuštate. Ako sada ne pokažete zainteresiranost za svoju budućnost, za budućnost vaše djece ta će se praksa nastaviti i u drugim bitnim projektima u ovoj Općini.", naglasio je Vareško.

"Naš klub Oporbenih vijećnika konstantno je angažiran u borbi protiv kamenoloma, no jedino vi dragi mještani Općine Marčana imate i možete pokazati svu svoju snagu ako zauzmete čvrst i jasan stav. Želite li da se taj kamenolom u Marčani otvori ili ne? Sve ovisi o vama.", zaključio je Vareško.

Posljednji komentari

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa