U srednjoj školi u Poreču radionica o web stranicama

0
Na radionici o izradi web stranica
Na radionici o izradi web stranica

Plava Laguna nastavlja suradnju s odgojno-obrazovnim ustanovama te je tako za grupu poljoprivrednih tehničara koji pohađaju srednju školu Mate Balote u Poreču održana radionica o izradi web stranica. Dean Krizmanić, projekt manager u marketingu podučio ih je zašto je on line marketing važan u današnjem svijetu.

Prema Deanovim riječima, učenici su bili inovativni i živahni, a puno učenika već se u obitelji bavi poljoprivrednom proizvodnjom. Znanje on line alata uvelike može doprinijeti njihovim kompetencijama u plasiranju poljoprivrednih proizvoda, a učenika je bilo iz cijele Istre – od Marčane do Buzeta.

Dean im je tako prenio malo teorijskih znanja, a onda se prešlo na praktičnu izradu web stranica kao jednog od alata za pozicioniranje OPG-ova. Dean ih je tako podučio kako postoji niz besplatnih alata na internetu, uz pomoć kojih plus malo vlastitog truda mogu nastati sjajne stvari. Upoznao ih je da je najvažnije odrediti ciljeve weba, informirati korisnike i prodati svoje proizvode. Pokazao im je kako napraviti arhitekturu web stranice te wireframove, a zatim i objasnio više o dizajniranju, programiranju, kreiranju sadržaja, testiranju te na kraju objavljivanju web stranice. Mladi budući poljoprivrednici tako su se odlučili za stranice na kojima su „prodavali“ lavandu, vino, čokoladu te smještaj.

I na ovaj način Plava Laguna pokazuje da je snažno prisutna u zajednici u kojoj djeluje.

„Želimo doprinijeti da učenici ne samo turističke škole, već i ostali, steknu što više praktičnih znanja prije ulaska u poslovni svijet“, poručuju iz Plave Lagune.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa