Krenula četiri Turčina taksijem za Pazin

0
Foto: ilustracija
Foto: ilustracija

Labinska je policija provela kriminalističko istraživanje i utvrdila sumnju da je 31-godišnji Turčin počinio kazneno djelo krivotvorenje isprave. Naime, 11. ožujka oko 12.50 sati, policija je u Vozilićima zaustavila taksi vozilo Lancia, riječkih registarskih oznaka, kojim je upravljao 49-godišnjak, dok se u vozilu nalazilo četvero turskih državljana, dvojica 19-godišnjaka, 20-godišnjak i 31-godišnjak.

Za trojicu Turaka utvrđeno je kako su im izdana rješenja o protjerivanju i određen im je rok za napuštanje Republike Hrvatske, dok je za 31-godišnjaka utvrđeno kako mu je u putnoj ispravi istrgnuto osam stranica. Također je utvrđeno da je 31-godišnjak 4. ožujka nezakonito ušao u Republiku Hrvatsku, pješice šumskim putem iz Bosne i Hercegovine, nakon čega se u Rijeci susreo s trojicom Turaka te su 11. ožujka taksijem krenuli prema Pazinu.

Zbog sumnje da je počinio kazneno djelo, protiv 31-godišnjaka je podnijeta kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu u redovnom postupku, dok mu je radi počinjenja prekršaja iz Zakona o strancima, izdano rješenje o protjerivanju i određen rok za napuštanje Republike Hrvatske.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa