Nije sve u moru: Austrija i Belgija zarađuju više od nas

0
Foto: ilustracija
Foto: ilustracija

Rekordna, nevjerojatna, fantastična, povijesna..., epiteti su kojima se u javnosti posljednjih dana opisuje prošlogodišnja turistička sezona u Hrvatskoj. Doista, 2017. smo zaključili s odličnim turističkim rezultatima. Broj dolazaka i noćenja neprestano je u dvoznamenkastom porastu, a raste i broj domaćih i stranih turista, kao i posjećenost određenih hrvatskih gradova i regija, piše 24sata.

No prošlogodišnji rekordni rezultati hrvatskog turizma samo su kap u moru prihoda koje ostvaruju neke druge europske zemlje, koje čak nemaju ni glavni hrvatski adut - more... Prije tri godine Austrija je od turizma zaradila 14,9 milijardi eura, a Hrvatska 8,8 milijardi eura. Usporedbe radi, te je godine Nizozemska zaradila 10,7 milijardi eura, Belgija 9,5 milijardi, a Švedska čak 9,9 milijardi eura., piše 24sata.

Austrijanci u razvoju turističkih projekata izbjegavaju strane banke i tradicionalno vjeruju domaćima, a na velika ulaganja ne čekaju dulje od pet godina. Član saborskog Odbora za turizama Anton Kliman (HDZ), i bivši ministar turizma u vladi Tima Oreškovića ističe da sezonu treba produžiti. - Za to ima mnogo alata, od kojih je i ugovaranje novih charter letova za Hrvatsku u predsezoni i podsezoni, a na kojem Ministarstvo radi - kaže Kliman, donosi 24sata.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa