Gradonačelnik Miletić primio kustosicu Branku Benčić

0
Boris Miletić i Branka Benčić
Boris Miletić i Branka Benčić

U prostorijama Komunalne palače pulski gradonačelnik Boris Miletić priredio je prijem za  povjesničarku umjetnosti i kustosicu Branku Benčić. Za nastup na Venecijanskom bijenalu, 57. Međunarodnoj izložbi vizualnih umjetnosti, Ministarstvo kulture Republike Hrvatske kao kustosicu izložbe odabralo je upravo Branku Benčić koja je ove godine i kustoska savjetnica pri hrvatskom paviljonu na 16. Bijenalu arhitekture u Veneciji.

Pulski je gradonačelnik Boris Miletić čestitao na imenovanju kazavši kako je time još jednom potvrđen i priznat dugogodišnji kreativni rad ove pulske povjesničarke umjetnosti.

Zahvalivši na prijemu Branka Benčić podsjetila je kako je u želji da se hrvatskoj javnosti približi jedan od najznačajnijih projekata vizualne umjetnosti kojima se suvremeni umjetnici predstavljaju na međunarodnoj sceni, a koji uključuje nekoliko razina institucionalne podrške na nacionalnoj i lokalnoj razini, u Muzejsko – galerijskom prostoru  Sveta Srca u Puli, u petak, 9. ožujka 2018., u 20 sati bit će predstavljena izložba Horizont očekivanja.

Na izložbi koja je Hrvatsku predstavljala na prošlogodišnjoj 57. Međunarodnoj izložbi vizualnih umjetnosti - La Biennale di Venezia kulturna će javnost imati priliku razgledati instalacije umjetnika Tine Gverović (Fantomska trgovina: More Ljudi (Phantom Trades: Sea of People) i Marka Tadića (Događaji koje treba zaboraviti (Events Meant to Be Forgotten).

Branka Benčić kao kustosica realizirala je velik broj skupnih i samostalnih izložbi u Hrvatskoj i inozemstvu, predavala je i izlagala o suvremenim umjetničkim praksama u međunarodnim institucijama poput Tate Modern u Londonu, RU u New Yorku, Muzeju suvremene umjetnosti u Zagrebu, MSUB u Beogradu, FM u Milanu i nizu drugih. Dobitnica je nekoliko međunarodnih kustoskih rezidencija i stipendija, objavila je više od 400 eseja, članaka i stručnih tekstova  iz suvremene umjetnosti u knjigama, katalozima izložaba, stručnim publikacijama u hrvatskoj i inozemstvu.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa