otpisa(ne)

Predstava o imigrantu Hassanu nasmijat će vas do suza

0

U subotu 10. ožujka 2018. godine s početkom u 20 sati u Medulinu, Centar 58 – 3MC, prikazuje se predstava Otpisa(ne), Gradskog kazališta Scena Gorica i Kazališta Moruzgva, s našim poznatim glumcima Ksenijom Marinković, Ecijom Ojdanić, Ernom Rudnički i Slavkom Sobinom. Ulaz je slobodan.

U predstavi se pojavljuje Hassan, netipični migrant iz Sirije, bivši beogradski student, na svojem ilegalnom putu prema Njemačkoj i trima ženama koje najviše voli, nakratko zapinje u Zagrebu, okružen trima ženama koje nikad prije nije sreo. One mu požele pomoći, svaka na svoj način i svaka iz svoje potrebe da – barem u ovom slučaju – bude korisna. A Hassan, iako zahvalan, želi od njih čim prije pobjeći.

Lavina zastrašujućih i pretužnih informacija o mukama bliskoistočnih migranata u sebi sasvim sigurno krije i pregršt komičnih situacija, a “Otpisa(ne)” su pokušaj rekonstruiranja jedne od najneobičnijih među njima. Izmišljene, ali i sasvim moguće u svijetu punom straha, prijateljstava, predrasuda, žudnje, ambicija i nesporazuma. “Otpisa(ne)” će vas nasmijati, ali i nagovoriti da pokušate sami sebe zamisliti u sličnim okolnostima.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa