Išli ste u pulsku gimnaziju? Pošaljite svoje priče za monografiju

0

Gimnazija Pula nastavlja s obilježavanjem 70 godina škole na hrvatskom jeziku i 110 godina od Realne gimnazije. Nakon dobivanja Povelje Grada Pule 5. svibnja 2017., i svečanosti u INK-u, 23. siječnja 2018., nastavlja se s aktivnostima u ovoj godini. Planirane su izložbe u školi i na javnim mjestima Pule, tribine i sportska događanja. Završnica svečanosti bit će izdavanje Monografije Gimnazije Pula u prosincu 2018. godine.

Dosad nedovoljno istražena, neispisana povijest ove institucije kroz zapise naših povjesničara, profesora i učenika ispričat će priče o ljudima, događajima i nastavnicima koji su obrazovali i odgajali generacije učenika u proteklih 70 godina, priču o učenicima koji su otkrivali znanja, razvijali se i odrastali, priču o gradu, priču o nama. I napokon na jednom mjestu progovorit će Gimnazija Pula o svim onim učeničkim biserima i zapisima, pričat će svim budućim naraštajima o entuzijazmu, druženju, zajedništvu, o ljepoti znanja i stvaranja.

"Drage gimnazijalke i gimnazijalci, učenici, nastavnici, djelatnici, dragi svi koji ste svojim djelovanjem od osnutka do danas pridonijeli stvaranju stoljetne povijesti pulske gimnazije,  pozivamo vas da nam se javite  i ispričate svoje gimnazijske priče.", objavili su iz pulske gimnazije.

Svoje podatke s kratkom biografijom, sjećanjima, pričama, fotografijama, pošaljite do 15. travnja na e-mail adresu gimnazija@gimnazija-pula.skole.hr ili poštom na: Gimnazija Pula, Trierska 8, 52100 Pula. Po potrebi doći će do vas. Dodatne informacije mogu se dobiti na navedenoj e-pošti i telefon 052 212 144.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa