Općina Medulin obilježila 113. godišnjicu rođenja Tone Peruška

0
Program u Premanturi
Program u Premanturi

Općina Medulin s osnovnim školama Tone Peruško iz Pule, dr. Mate Demarina iz Medulina te Dječjim vrtićem Premantura prigodnim je programom obilježila 113. godišnjicu rođenja Tone Peruška. Tom je prigodom Općina Medulin sa navedenim suradnicima organizirala bogati program koji je započeo u 9.30 sati u Premanturi, u izložbenom prostoru JU Kamenjak u staroj školi, gdje su djeca iz Osnovnih škola i Dječjeg vrtića Premantura pripremila prigodan program otvorenja.

Na početku programa predstavnica Općine Medulin Suzana Racan Stern pozdravila je prisutne goste i sudionike te izjavila kako je iznimno ponosna na dosadašnju, ali i buduću suradnju škola uz potporu Općine Medulin. Prisutne su također pozdravili i ravnatelj OŠ „Tone Peruško“ Kristijan Cinkopan te ravnateljica OŠ „Dr. Mate Demarin“.

Program je započeo nastupom djece iz OŠ „Tone Peruško“, izvođenjem plesne točke i svirkom na flauti, a djeca iz OŠ „Dr. Mate Demarin“ program su također obogatila recitacijama i pjesmama.

Uslijedilo je polusatno edukativno predavanje Gorana Stjepića, edukatora u Odjelu zaštite, održavanja i promicanja zaštićenih prirodnih vrijednosti u JU Kamenjak, koji je djeci na zabavan način prezentirao izložbeni postav u prostoriji JU Kamenjaka, a koji je osmišljen tako da posjetitelji mogu imaginarno obići cijeli krajolik našeg Rt-a Kamenjak. Posebno zanimljivo djeci je bilo slušati o pradavnim stvorenjima koja su prije mnogo miliona godina koračala ovim teritorijem, a o čemu svjedoče i dobro očuvani tragovi stopala dinosaura u kamenu Kamenjaka.

Nakon prigodnog programa i predavanja djeca iz obje škole obišla su rodnu kuću Tone Peruška i Muzej makete brodova te su potom položili cvijeće na grobu Tone Peruška.

Planirana nogometna utakmica učenika 7. razreda OŠ Tone Peruška iz Pule i Mate Demarin iz Medulina trebala je biti finale današnjeg događaja, no zbog izrazito hladnog vremena odlučeno je da se utakmica neće odigrati. (Tekst i foto: Mario Rosanda)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa