Uređeni pješački prijelazi u Antoncima i ležeći policajci u Žbandaju

0
Pješački prijelaz u Antoncima
Pješački prijelaz u Antoncima

Na temelju zahtjeva nadležnih mjesnih odbora i građana, kroz naselje Antonci i pokraj autobusnog stajališta označena su četiri pješačka prijelaza na lokalnoj cesti 50046, te je upotpunjena i postojeća prometna signalizacija. Time će se povećati razina sigurnosti svih sudionika u prometu, posebice zbog postojanja dječjeg vrtića i autobusne čekaonice te povećanog broja najmlađih sudionika u prometu u tom porečkom naselju.

Povećanje sigurnosti u prometu i u Žbandaju je bio glavni razlog postavljanja ležećih policajaca u blizini škole. Naime, osnovnu školu u Žbandaju dnevno pohađa stotinjak učenika, a odmah do nalazi se i stajalište za autobus, crkva i trgovina. Tako su, osim „ležećih policajaca“, u Žbandaju označena tri pješačka prijelaza na lokalnoj cesti te je pojačana i upotpunjena postojeća prometna signalizacija u zoni smirenog prometa.

Grad Poreč dao je izraditi prometni elaborat dopune prometne signalizacije i opreme na  dionicama u Žbandaju i Antoncima, a izradilo ga je  poduzeće Via Konzalting Novigrad i za koje je su ishodovane sve potrebne suglasnosti.

Posljednji komentari

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa