Grade se parkirališta po porečkim naseljima, stiže i nogostup

0
Parking u Ulici A. Šantića
Parking u Ulici A. Šantića

Izgradnjom manjih parkirališta po svim porečkim naseljima, Grad Poreč želi rasteretiti pritisak na postojeća veća parkirališta, ali i omogućiti stanovnicima tih naselja parkiranje blizu mjesta stanovanja i rada.

Tako je proteklih godina po svim porečkim naseljima, a u dogovoru s Mjesnim odborima, izrađeno više manjih parkirališta, pri čemu se uvijek nastojalo da se ona adekvatno ukomponiraju u izgled naselja i očuvaju zelene površine, te pritom zadovolje potrebe građana. Gotovo dvjesto parkirnih mjesta dobile su ulice K. Pejnović, V. Š. Paje, I. G. Kovačića, I. M. Ronjgova, naselja Žbandaj, M. Balota i Čimižin, kao i brojne druge ulice u Poreču i okolici.

I ove je godine planom gradnje komunalne infrastrukture predviđeno uređenje parkirnih površina. Parkiralište je već dovršeno u naselju M. Balota i to kao nastavak postojećeg parkirališta uz glavnu prometnicu kroz naselje, kraj dječjeg igrališta.

U naselju Bolnica trenutno se dovršava uređenje parkirališta u ulici Tina Ujevića, a izvode se i radovi na uređenju i proširenju parkirališta u ulici Alekse Šantića, te će po dovršetku biti realizirano dvadeset novih parkirnih mjesta.

Ulicu A. Šantića i T. Ujevića (prema Vodovodu), uskoro će povezati i nogostup koji se trenutno uređuje, kako bi se povećala razina sigurnosti u pješačkoj komunikaciji u tom naselju. Svi se radovi izvode u sklopu Ugovora o izvođenju asfalterskih radova na rekonstrukciji cesta, nogostupa i puteva za 2017. i 2018. godinu, a investitor je Grad Poreč.

Posljednji komentari

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa