Klub mladih IDS-a podržava prosvjed Sveučilište mora bolje!

0
Vili Rosanda
Vili Rosanda

Klub mladih IDS-a podržava prosvjed „Sveučilište mora bolje!“ u organizaciji Sveučilišne platforme Sveučilišta u Zagrebu, koji će se održati 22. veljače, uoči izbora za rektora Sveučilišta.  

Predsjednik Kluba mladih IDS-a Vili Rosanda naglasio je da, u Zagrebu, na najvećem Sveučilištu u Hrvatskoj, studira velik broj studentica i studenata iz Istre, ali i cijele Hrvatske.  - Izbor rektora ima veliku važnost za sve studente diljem Hrvatske, ali i za hrvatsko društvo u cjelini. Izborom rektora bira se i smjer u kojem će se Sveučilište dalje razvijati, odnosno hoće li visoko obrazovanje u Hrvatskoj ići u smjeru modernih europskih zemalja ili tapkati u mjestu, istaknuo je Rosanda.

- Obrazovanje općenito, a posebice visoko obrazovanje temelj je razvoja svake zemlje. Vjerujem da bi upravitelji svakog sveučilišta, pa tako i onog zagrebačkog, trebali raditi u sinergiji sa studentima, osluškujući njihove potrebe, želje, prijedloge te posebice kritike.

- Sveučilište mora biti na raspolaganju svojim studentima i uključivati ih u procese odlučivanja,  transparentno djelovati, otvoreno i partnerski razgovarati sa studentima, što na žalost nije slučaj sa Sveučilištem u Zagrebu.

- Nedopustivo je da rektor Sveučilišta razgovara sa svojim studentima i medijima preko sudova, naglasio je Rosanda poručivši da je „sveučilište avangarda društva te u skladu s tim treba i djelovati“.

Naime, kazao je Rosanda, Klub mladih IDS-a zalaže se za sveučilišta koja će društvo gurati naprijed, koja će predstavljati moralni autoritet i svjetionik društva po mnogim pitanjima, koja će uvijek spremno stajati u obrani i promicanju ljudskih i građanskih prava.

Na kraju, Rosanda je pozvao sve istarske studente, ali i sve građanke i građane Hrvatske koji vjeruju da Sveučilište zaista može i mora bolje, da sudjeluju na prosvjedu u četvrtak, „kako bismo pokazali zajedništvo i snagu te našu neugasivu želju za boljom, otvorenijom, naprednijom i na koncu obrazovanijom Hrvatskom“.

- U četvrtak, 22. veljače na​ Trgu Republike Hrvatske s početkom u 17 sati, hodajmo svi zajedno za poboljšanje kvalitete Sveučilišta, jer bez kvalitetnog i neovisnog obrazovanja nema naprednog društva, zaključio je predsjednik Kluba mladih Vili Rosanda.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa