misija obrana suvereniteta

U Fiželi formirana nova postrojba, već su se sastali s Cvekom

0

Zamjenik gradonačelnika Robert Cvek održao je 20. veljače u Komunalnoj palači radni sastanak s predstavnicima 4. pješačke pukovnije – Pula  na čelu sa zapovjednikom Zoranom Pervanom. Tema radnog sastanka je bila upoznavanje s procesom ustrojavanja i osposobljavanja razvrstane pričuve 4. pješačke pukovnije te daljnjim oblicima suradnje.

Zapovjednik Zoran Pervan naglasio je kako su oni novo formirana jedinica Oružanih snaga Republike. Smješteni su u vojarni Fižela u Puli, a zadaća i misija im je sudjelovati u obrani teritorijalne cjelovitosti, suvereniteta i neovisnosti RH, doprinositi međunarodnoj sigurnosti i dati potporu civilnim institucijama u sklopu zaštite i spašavanja u slučaju katastrofa (potres, poplava), protupožarne zaštite, traganja i spašavanja .

„Drago mi je da ste pokazali inicijativu prema Gradu za sastankom. Zahvalio bi Vam se na svim dobivenim potrebnim informacijama u smislu djelovanja, potreba i ciljeva koje želi postići 4. pješačka pukovnija Pula“, kazao je Cvek.

Zapovjednik Pervan zahvalio se na sastanaku te naglasio kako je njihova namjera na prvom mjestu obučiti ljude da u slučaju opasnosti obrane teritorij RH, odnosno pomoć ljudima u raznim situacijama, te da su spremni na suradnju sa svim civilnim strukturama na području Grada Pule.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa